Συνεχίζεται η εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου παρά την άρση των μέτρων

Συνεχίζεται η εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου παρά την άρση των μέτρων

Η άρση των περιοριστικών μέτρων το Μάιο δεν περιόρισε τη στροφή των Ελλήνων καταναλωτών προς τις ηλεκτρονικές αγορές, ο ρυθμός ανάπτυξης των οποίων συνέχισε να κινείται σε υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) το ηλεκτρονικό εμπόριο προϊόντων στη χώρα μας στο σύνολο του προηγούμενου μήνα κινήθηκε ανοδικά στα επίπεδα του 107%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ρυθμός που είναι τετραπλάσιος σε σχέση με την αρχή της τρέχουσας χρονιάς.

Οι επιδόσεις του Μαΐου έρχονται σε συνέχεια εκείνων του Απριλίου, όταν η αύξηση στη δαπάνη των ηλεκτρονικών αγορών έφθασε έως και το 171%. Όπως υπογραμμίζει ο GR.EC.A στην ανακοίνωσή του, τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά τη λήξη της καραντίνας οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν αυτόματα στο φυσικό δίκτυο των καταστημάτων, συνεχίζοντας τις online αγορές και δείχνοντας κατ’ επέκταση αυξημένη εμπιστοσύνη στο ηλεκτρονικό κανάλι. Ωστόσο το διάστημα 18 έως 31 Μαΐου παρατηρείται μία επιβράδυνση του αναπτυξιακού ρυθμού, που λογικά αποδίδεται στην λειτουργία και των εμπορικών κέντρων αλλά και στον σχετικά καλό καιρό που επικράτησε στη χώρα μας.

Πάντως όλα τα στοιχεία αλλά και οι εκτιμήσεις οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στο σύνολο της χρονιάς θα κινηθεί πολύ υψηλότερα σε ρυθμούς ανάπτυξης, σε σχέση με τη μέση αύξηση του 25% που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα διενεργήθηκε μηνιαίως στην περίοδο της πανδημίας από τον GR.EC.A τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου με την συνεργασία των μηχανών σύγκρισης τιμών BestPrice & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 4.451 eshops με τα οποία συνεργάζεται το Skroutz και από 2.116 eshops με τα οποία συνεργάζεται το BestPrice.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,E-COMMERCE,ΕΛΛΑΔΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home