Έρχονται μητρώο για τα startups και κίνητρα για τους επενδυτές

Deasy @ 20.05.2020
Έρχονται μητρώο για τα startups και κίνητρα για τους επενδυτές

Τη σύσταση μητρώου στο οποίο θα ενταχθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τις σημερινές παρουσιάσεις των μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη κλάδων της οικονομίας.

Στην παρουσίαση το βάρος έπεσε στον τουρισμό, τον κλάδο της εστίασης, την απασχόληση και τις μειώσεις ΦΠΑ, ωστόσο στα μέτρα που ανακοίνωσε, ο υπουργός συμπεριέλαβε και το μητρώο.

 Όπως ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων θα δημιουργηθεί με βάση τα διεθνη πρότυπα ώστε να υπάρχει «ένα συνεκτικό πλαίσιο ανάπτυξης στοχευμένων πολιτικών υποστήριξης του οικοσυστήματος», όπως είπε.

Πρόσθεσε πως θα δοθούν κίνητρα στους angel investors, δηλαδή τα πρόσωπα που εισφέρουν επενδυτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση startups, με τη μορφή εκπτώσεων φόρου επί του ποσού που θα επενδύουν.

Μία ακόμα ρύθμιση που αγγίζει τα θέματα της καινοτομίας προβλέπει πως οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων προσαυξημένες κατά 100%, έναντι 30% που είναι σήμερα, για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από 1η Σεπτεμβρίου. Βεβαίως όλα αυτά ανακοινώθηκαν σήμερα αλλά δεν ισχύουν από σήμερα, θα περιμένουμε νόμους και υπουργικές αποφάσεις που θα ρυθμίζουν τις σχετικές λεπτομέρειες και θα επανέλθουμε.

STARTUPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home