Η Microsoft εξαγόρασε την -ελληνικών συμφερόντων- εταιρεία Softomotive

Η Microsoft εξαγόρασε την -ελληνικών συμφερόντων- εταιρεία Softomotive

Σε γάμο κατέληξε το… ειδύλλιο της Microsoft με τη Softomotive, με την πρώτη να ανακοινώνει σήμερα την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας.

Το ειδύλλιο είχε γίνει γνωστές πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν το Bloomberg είχε κάνει γνωστές τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, σημειώνοντας ότι μία πιθανή συμφωνία απείχε μόλις μερικές εβδομάδες. Δύο εβδομάδες αργότερα και με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων η –ελληνικών συμφερόντων- εταιρεία περνάει στα χέρια του αμερικανικού κολοσσού.

 Η ελληνικών συμφερόντων Softomotive ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην υλοποίηση software στους τομείς Robotic Process Automation και Robotic Desktop Automation. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει 9.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες η Softomotive συμβάλλει στην αυτοματοποίηση της λειτουργίας τους. Οι λύσεις της Softomotive έρχονται να προστεθούν στα αντίστοιχα προϊόντα του αμερικανικού κολοσσού, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο portfolio στους πιθανούς πελάτες.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Microsoft αναφέρει:

Σε συνδυασμό με το Power Automate, το WinAutomation (λύση της Softomotive) θα δώσει στους πελάτες επιπλέον επιλογές για δημιουργία RPA για προσωπικούς υπολογιστές, ώστε ο καθένας να μπορεί να δημιουργήσει ένα ρομπότ και να αυτοματοποιήσει εργασίες που βασίζονται σε Windows. Η συνδυαστική λύση θα επιτρέψει επίσης τη σύνδεση RPA σε πολλές νέες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το SAP και με παραδοσιακές εφαρμογές τερματικών παλαιότερης τεχνολογίας.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που δίνει αυτή η εξαγορά στους πελάτες μας, οι οποίες περιλαμβάνουν:

- Παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης περιορισμένου κώδικα για την αυτοματοποίηση προσωπικών υπολογιστών με το WinAutomation - Παρέχουμε στους πελάτες πρόσθετες επιλογές για τη δημιουργία ροών εργασίας στο Power Automate. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ρομπότ RPA με την υφιστάμενη εφαρμογή που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης ή μέσω μιας νέας εφαρμογής για υπολογιστές με το WinAutomation.

- Επέκταση των μη αυτόματων προγραμμάτων διεπαφής χρήστη (UI) για εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται - Η Microsoft έχει δεσμευτεί να παρέχει το πιο ισχυρό σύνολο δυνατοτήτων RPA σε μία πλατφόρμα και τώρα επεκτείνει την υπάρχουσα εμπειρία αυτοματισμού με την προσθήκη των εφαρμογών της Softomotive με εφαρμογές, όπως SAP, τερματικά παλαιότερης τεχνολογίας, Java, Citrix και άλλα.

- Διευκόλυνση παράλληλης εκτέλεσης πολλαπλών διεργασιών Οι πελάτες μπορούν να εκτελέσουν πολλαπλές ροές εργασίας και αυτοματοποιήσεις παράλληλα και στην ίδια συσκευή για να περιορίσουν τις καθυστερήσεις και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των ρομπότ τους. Αυτό διασφαλίζει την ίδια αυξημένη κλίμακα από τον υπάρχοντα αυτοματισμό Power Automate API έως τον αυτοματισμό UI.

- Προσφορά πλήθους διαφορετικών χαρακτηριστικών – Θα παρέχουμε στους πελάτες μας  περισσότερη από την καινοτομία της Softomotive που δημιουργήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια για την ανάπτυξη περισσότερων ρομπότ περιορισμένου κώδικα.

- Σήμερα περισσότεροι από  350.000 οργανισμοί χρησιμοποιούν Microsoft Power Automate κάθε μήνα για να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους με προχωρημένα χαρακτηριστικά όπως δεδομένα που βασίζονται στην κατανόηση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Builder), αυτοματισμών UI, και ενσωμάτωση εφαρμογών ή βάσεων δεδομένων μέσω πλήθους ενσωματωμένων APIs.  Η πλατφόρμα Power Automate αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά RPA και είναι προσβάσιμη για προγραμματιστές και μη μέσα από ένα περιβάλλον περιορισμένου κώδικα.

Η είδηση έγινε γνωστή άμεσα και μέσα από το site της Softomotive και προσωπική ανάρτηση του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Mάριου Σταυρόπουλου.

Λεπτομέρειες για το τίμημα της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο ανεπίσημες πληροφορίες το ανεβάζουν στην περιοχή κοντά ή και πάνω από τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη από το 2015 η Softmotive έχει μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε και η παρουσία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη με δικό της γραφείο. Παράλληλα, διατηρεί το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, απασχολώντας 100 άτομα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Microsoft θα αξιοποιήσει το συγκεκριμένο τμήμα για το βασικό κόμβο της στην ανάπτυξη λογισμικού αυτοματοποίησης διεργασιών.

SOFTOMOTIVE,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home