Δίχτυα στην ελληνική Softomotive έχει ρίξει η Microsoft

Δίχτυα στην ελληνική Softomotive έχει ρίξει η Microsoft

Το ενδιαφέρον της Microsoft για την εξαγορά της ελληνικής Softomotive αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο σημειώνει ότι οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις, με τη συμφωνία εφόσον επιτευχθεί να απέχει μερικές εβδομάδες.

Η ελληνικών συμφερόντων Softomotive ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην υλοποίηση software στους τομείς Robotic Process Automation και Robotic Desktop Automation. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει πλήθος μεγάλων εταιρειών από διάφορους κλάδους (όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από το site της) μεταξύ των οποίων η Xerox, η KPMG, η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων JDM κ.α. Από το 2015 η Softmotive έχει μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε και η παρουσία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη με δικό της γραφείο.

Αν και το δημοσίευμα δεν δίνει κάποια συγκεκριμένη εικόνα για το ύψος που μπορεί να φθάσει ένα ενδεχόμενο deal υπενθυμίζει ότι η Softomotive το 2018 έλαβε χρηματοδότηση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την Grafton Capital, ενώ προσθέτει ότι ανταγωνίζεται με επιτυχία εταιρείες, όπως η Automation Anywhere Inc. και η UiPath, με την αξία της τελευταίας να έχει αποτιμηθεί κοντά στα 7 δισ. δολάρια.

SOFTOMOTIVE,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home