Γιουροβίζιον, πανκ και τεχνητή νοημοσύνη

Ο ορισμός του cyberpunk;

Γιουροβίζιον, πανκ και τεχνητή νοημοσύνη

Ο κορονοϊός μας έκοψε πολλές από τις συνήθειές μας, εξαφανίστηκε ας πούμε από τις οθόνες μας το Champions League, το Πάσχα δεν το περάσαμε στις εθνικές οδούς και η Γιουροβίζιον ματαιώθηκε.

Αυτό το τελευταίο μπορεί να πλήγωσε πολλούς από εσάς και από εμάς που ακονίζαμε τα πληκτρολόγιά μας για τη μεγάλη βραδιά του κιτς και του ταλέντου της Ευρώπης (και, μην ξεχνιέσαι, της Αυστραλίας)  αλλά μια ομάδα ερευνητών από τη φίλη χώρα Ολλανδία εκεί που πειραματιζόταν είπε να δει μήπως μπορούσε να φτιάξει ένα τραγούδι που θα τα πήγαινε καλά στον διαγωνισμό τραγουδιών της Γιουροβίζιον στον οποίο μετέχουν μόνο τραγούδια φτιαγμένα από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ομάδα που ακούει στο φοβερό όνομα Can AI Kick it (εμάς μας θύμισε αυτό) έψαχνε να δει αν και πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει χαϊρι και προκοπή στη μουσική.

Τάισαν λοιπόν το λογισμικό τους με 200 κλασικά κομμάτια της Γιουροβίζιον, ανάμεσά τους βεβαίως και μεγάλες επιτυχίες όπως το Waterloo των Abba  και αφού το software έκανε τα μαγειρέματά του παρουσίασε στους επιστήμονες τη δημιουργία του, ονόματι «Αβυσσος».

Για Γιουροβίζιον ξεκίνησε, σε ντεθάδικο νομίζουμε ότι κατέληξε σύμφωνα τουλάχιστον με τον τίτλο του. Ωραία, βρήκαμε τη μουσική. Πώς βρίσκουμε τα λόγια; Οι ερευνητές στράφηκαν στο Reddit, έριξαν στο καζάνι χιλιάδες ή και εκατομμύρια λέξεις και φράσεις και μετά το μαγείρεμα το κουδουνάκι χτύπησε και οι ερευνητές διάβασαν τον στίχο:

«Σκότωσε την κυβέρνηση, σκότωσε το σύστημα». (!;)

Συγγνώμη, δεν είναι ντεθάδικο, η τεχνητή νοημοσύνη προτιμά το πανκ όπως φαίνεται.

Η κανονική Γιουροβίζιον δεν έγινε όπως ξέρεις αλλά γίνεται ένας διαγωνισμός όπου συμμετέχουν και άλλες ποπ / ροκ / πανκ / τρέχα-γύρευε δημιουργίες της τεχνητής νοημοσύνης.

Συνολικά στον διαγωνισμό μετέχουν συνολικά 13 χώρες και ο τελικός γίνεται σήμερα, 12 Μαΐου. Θα δεις περισσότερα εδώ αλλά εμείς έχουμε μια απορία.

Το S.A.G.A.P.O. να το έλαβαν άραγε υπόψιν;


EUROVISION,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home