Τσιόδρας vs Χαρδαλιάς, σημειώσατε 1

Deasy @ 03.04.2020
Τσιόδρας vs Χαρδαλιάς, σημειώσατε 1

Σε κάθε σημαντικό γεγονός υπάρχουν και εκείνοι που γίνονται το επίκεντρο της δημοσιότητας και σε αυτή την ενδιαφέρουσα περίοδο με την επιδημία του κορονοϊού να μας έχει κλείσει σπίτια μας, δύο είναι οι βασικές υποψηφιότητες, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δύο κύριοι που στις έξι το απόγευμα κάθε ημέρας ψάχνουμε να βρούμε πώς θα τους δούμε ή και θα τους ακούσουμε, με τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τα τελευταία μέτρα.

Πράος και χαμηλών τόνων ο καθηγητής, αυστηρός και με ύφος που κάποιες φορές μπορεί να σου θυμίζει επιλοχία κέντρου νεοσυλλέκτων ο δεύτερος, εσύ ποιος λες να “κερδίζει” στη μάχη των αναζητήσεων στο Google;

Ε ναι, ο κύριος Τσιόδρας και αδιάψευστη απόδειξη δεν είναι άλλη από τον όγκο των αναζητήσεων όπως καταγράφεται στο Google Trends.

Από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να φαίνεται πως ο καθηγητής και ο υφυπουργός (τότε ήταν γενικός γραμματέας αλλά δεν έχει σημασία) θα αποκτήσουν σταθερή παρουσία στην καθημερινότητά μας, το ενδιαφέρον του κόσμου αυξήθηκε.

Θυμίζουμε εδώ πως το Google Trends δεν απεικονίζει τον όγκο των αναζητήσεων αλλά το πόσο  έντονα ανεβαίνει (ή κατεβαίνει) το ενδιαφέρον για κάποιον ή για κάτι.Το σχετικό διάγραμμα λοιπόν μας δείχνει την κατάσταση στις τελευταίες 90 ημέρες και όπως φαίνεται ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας (μπλε γραμμή) κερδίζει κατά κράτος τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά (κόκκινη γραμμή) σε αύξηση του όγκου αναζήτησης.

Βεβαίως αν ανήκεις στους αισιόδοξους μπορεί να παρατηρήσεις το έντονο ενδιαφέρον για έναν επιστήμονα και αν αυτό το ενδιαφέρον γίνει συνήθεια ίσως όλη αυτή η δυσάρεστη περιπέτεια μας αφήσει κάτι καλό.

GOOGLE,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home