Ψηφιοποιείται η λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου

Deasy @ 24.03.2020
Ψηφιοποιείται η λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου

Επιτάχυνση στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας και εκσυγχρονισμό του κράτους φέρνει η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για την ψηφιακή υπογραφή και ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων του Υπουργικού Συμβουλίου που υλοποίησε μέσα σε λίγες ημέρες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παραδόθηκε λειτουργικό στην Προεδρία της Κυβέρνησης. Από το απόγευμα της Τρίτης, η εν λόγω διαδικασία εφαρμόζεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Έτσι, μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε την αναζήτηση των εκάστοτε αρμοδίων προκειμένου να υπογράψουν έγγραφα που αφορούν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και Σχέδια Νόμου, ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Ειδικότερα, από σήμερα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα ειδοποιούνται με SMS για να μπουν στην πλατφόρμα και να εγκρίνουν με την ψηφιακή τους υπογραφή τα παραπάνω έγγραφα, η οποία θα μπορεί να υλοποιηθεί ακόμα και από το κινητού τους τηλέφωνο. Επιπλέον, οι παραπάνω πράξεις θα αναρτώνται ευανάγνωστες και προσιτές για τους πολίτες, αντί για απλώς σκαναρισμένα έγγραφα που δυσκόλευαν την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την διαβούλευση.

Η πλατφόρμα φιλοξενείται στο g-cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εντός του 2020 όλο το ελληνικό δημόσιο θα είναι paperless (χωρίς χαρτί), χάρη στο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home