Στα Τρίκαλα έχουν τηλεφροντίδα

Στα Τρίκαλα έχουν τηλεφροντίδα

Φωνάζουν όλοι πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να μείνουν μέσα αλλά εκτός από τους φύσει και θέσει απείθαρχους υπάρχουν και εκείνοι που δεν μπορούν παρά να ξεμυτίσουν διότι είναι μόνοι τους ή διότι ένας λόγος υγείας τους υποχρεώνει.

Με τον Covid-19 να κάνει σούλτα φέρτα βέβαια το πράγμα δεν είναι να το παίρνεις αψήφιστα. Στα Τρίκαλα οργανώθηκε σε χρόνο μηδέν μία πρωτοβουλία για τη διάθεση δωρεάν συστημάτων τηλεφροντίδας σε πολίτες με προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Δήμος, στις 16 Μαρτίου (δηλαδή μόλις προχθές Δευτέρα) ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία και την αμέσως επόμενη ημέρα οι πρώτοι εθελοντές ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και συννοσηρότητες παρέλαβαν, μετά από αίτηση συγγενών και σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό, τη δωρεάν συσκευή τηλεφροντίδας από το προσωπικό της e-trikala.

Η οποία συσκευή είναι ένα τηλε-πιεσοσαχκαρόμετρο με Bluetooth και διασύνδεση μέσω διαδικτύου για τηλεπαρακολούθηση των τιμών σακχάρου και πίεσης, χωρίς επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό.

Βασικά η συσκευή μετρά αυτόματα το το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση με ένα και μόνο κουμπί, η μέτρηση μεταδίδεται στον γιατρό. Οι μετρήσεις προβάλλονται σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, στον υπολογιστή του θεράποντα ιατρού, με ειδικό κωδικό πρόσβασης. Παράλληλα, ο δήμος διαθέτει και σετ αισθητήρων «έξυπνου» σπιτιού που διατίθενται σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους. Η συγκεκριμένη λύση «παρακολουθεί» την κίνηση, το άνοιγμα της εξώπορτας και διαθέτει και μηχανισμό για άμεση κλήση για βοήθεια.

ΤΡΙΚΑΛΑ,ΥΓΕΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home