Η σειρά Samsung Galaxy S20 ανεβάζει τον πήχη στα 108ΜΡ

Η κυκλοφορορία στην Ελλάδα ξεκινάει στις 13 Μαρτίου.

Η σειρά Samsung Galaxy S20 ανεβάζει τον πήχη στα 108ΜΡ

Τη ναυαρχίδα της για την περίοδο Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 παρουσίασε πριν από λίγο η Samsung, η οποία προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια της σειράς Galaxy S20, που αποτελείται από τρία συνολικά smartphones.

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους, που παρουσιάστηκαν πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ποντάροντας όμως πάντα στους βασικούς άξονες που επενδύει ιστορικά η σειρά Galaxy S. Φωτογραφία, video, οθόνη μαζί με εντυπωσιακή επεξεργαστική ισχύ, συνδυασμός που αφήνει υποσχέσεις και για απολαυστικό gaming. Η νέα σειρά Samsung Galaxy S20 αποτελείται από τη στάνταρ έκδοση (S20), το μεγαλύτερο S20+ αλλά και το ακόμα μεγαλύτερο και ισχυρότερο S20 Ultra. Το τελευταίο είναι και το κορυφαίο μοντέλο της σειράς με μοναδικά χαρακτηριστικά που σίγουρα θα συναρπάσουν τους ενθουσιώδεις φίλους των smartphones. Επιπλέον, διαφορετικά από την προηγούμενη σειρά S10 όλα τα μοντέλα της νέας θα κυκλοφορήσουν και σε εκδόσεις 5G, αν και στην Ελλάδα λογικά θα δούμε μόνο τη 5G ready έκδοση του κορυφαίου S20 Ultra.

 

Galaxy S20: με οθόνες από 6,2 έως 6,9 ίντσες

Η οθόνη είναι ένα στοιχείο που το ξέρει πολύ καλά η Samsung, χάρη στην εμπειρία της και από τον τομέα των τηλεοράσεων. Άρα ήταν αναμενόμενο ότι και οι οθόνες των τριών νέων μοντέλων όχι μόνο θα πληρούσαν τα υψηλά στάνταρντ που έχει θέσει η κορεατική εταιρεία, αλλά θα ανέβαζαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Παρά τις διαφορές στο μέγεθος της οθόνης των τριών μοντέλων και τα τρία τηλέφωνα θα δίνουν ανάλυση 1440 x 3200 pixels, υποστηρίζοντας περιεχόμενο HDR10+. Το μέγεθος της οθόνης για κάθε μοντέλο ξεχωριστά έχει διαμορφωθεί ως εξής: το S20 στις 6,2 ίντσες, το S20+ στις 6,7 και το S20 Ultra στις 6,9.  Στην εξαιρετική εμπειρία που προσφέρουν οι οθόνες θα προσθέσουμε και το ρυθμό ανανέωσης που φθάνει τα 120Hz και ο οποίος ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με τις απαιτήσεις τις εφαρμογής που είναι ανοιχτή. Τέλος, η οθόνη «φιλοξενεί» και τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

 

Κάμερες υψηλών επιδόσεων έως 108ΜΡ

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως κυρίαρχο στοιχείο κάθε οικογένειας Galaxy S είναι η φωτογραφία, οπότε στο Galaxy S20 συναντάμε και πάλι πλήθος επιλογών, με το κορυφαίο S20 Ultra να ανεβάζει τον πήχη στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Εδώ στο set up των τεσσάρων καμερών που συναντάμε στην πλάτη της συσκευής τα φώτα κλέβει ο αισθητήρας που χρησιμοποιεί ο ευρυγώνιος φακός, ο οποίος προσφέρει ανάλυση 108ΜΡ, όπως επίσης και η περισκοπική κάμερα με τηλεφακό, ανάλυσης έως 48ΜΡ, αλλά και δυνατότητα μεγέθυνσης, που φθάνει το 100x (super resolution zoom ή Space Zoom σύμφωνα με τη Samsung). Στη διάταξη των καμερών του Galaxy S20 Ultra συναντάμε επίσης ένα υπερευρυγώνιο φακό 12ΜΡ, όπως επίσης και ένα αισθητήρα βάθους (DepthVision Camera).

Στις άλλες δύο συσκευές της σειράς οι φωτογραφικές επιδόσεις είναι -αναλόγως της τιμής- μικρότερες, όμως και πάλι διατηρούνται σε επίπεδα που θα αφήσουν πλήρως ικανοποιημένους τους χρήστες. Ειδικότερα, στο  Galaxy S20+ συναντάμε και πάλι τέσσερις κάμερες, όμως εδώ η βασική ευρυγώνια συνοδεύεται από αισθητήρα 64ΜΡ, ενώ και η ανάλυση της telephoto πέφτει επίσης στα 12ΜΡ. Τέλος στο Galaxy S20 συναντάμε πλέον τρεις κάμερες, απουσιάζει δηλαδή ο αισθητήρας βάθους των άλλων δύο μοντέλων, με τις υπόλοιπες τρεις να προσφέρουν τις επιδόσεις του S20+.

Στον τομέα του video και οι τρεις συσκευές προσφέρουν αρχεία ανάλυσης 2160p στα 30/60fps αλλά και 8Κ στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο.

 

Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σειρά Galaxy S20 αποτελεί την κορυφαία πρόταση της εταιρείας για το επόμενο εξάμηνο είναι δεδομένο ότι και ο υπόλοιπος εξοπλισμός των συσκευών θα κινείται στα υψηλότερα στάνταρντ. Αρχής γενομένης από τον επεξεργαστή και τα τρία μοντέλα έρχονται με τον Exynos 990 (τουλάχιστον στην Ελλάδα) ο οποίος συνοδεύεται από μνήμη RAM που κυμαίνεται από τα 8GB και φθάνει έως τα 16GB, ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση. Αντίστοιχα, ποικίλει και ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος από τα 128GB μέχρι τα 512GB, όπως επίσης και η χωρητικότητα της μπαταρίας, αφού το διαφορετικό μέγεθος των συσκευών επιτρέπει στη Samsung να παίξει και με το μέγεθος της μπαταρίας. Έτσι στο S20 συναντάμε μπαταρία 4000mAh, στο S20+ 4500mAh και στο S20 Ultra 5000mAh. Όλες όμως ανεξαιρέτως προσφέρουν δυνατότητα ταχείας αλλά και ασύρματης φόρτισης.

Η σειρά Galaxy S20 είναι αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη (σύμφωνα με το πρότυπο ΙΡ68), διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία που έχει επιμεληθεί η AKG.

Ολόκληρη η σειρά Galaxy S20 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 13 Μαρτίου, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 939 ευρώ για τη στάνταρ έκδοση, να ανεβαίνουν στα 1039 για το S20+ και να φθάνουν τα 1399 ευρώ για τη 5G έκδοση του S20 Ultra. Όλες οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τις εκδόσεις χωρητικότητας 128GB. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το χρονικό διάστημα της προπαραγγελίας των συσκευών (S20+ και S20 Ultra) μαζί με τη συσκευή θα προσφέρεται δωρεάν και το νέο σετ ασύρματων ακουστικών Galaxy Buds+.

SMARTPHONES,SAMSUNG GALAXY S20,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home