Απογευματινό γιουρούσι σε κρατικά sites

Deasy @ 17.01.2020
Απογευματινό γιουρούσι σε κρατικά sites

Δεν ήταν ξεκούραστο το απόγευμα της Παρασκευής για τους διαχειριστές πολλών κρατικών sites που βρέθηκαν στο στόχαστρο επίθεσης τύπου DDoS (Distributed Denial of Service).

Για αρκετά μεγάλο διάστημα ορισμένα sites όπως αυτά της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Οικονομικών ήταν μη διαθέσιμα, καθώς δέχθηκαν μεγάλο όγκο στοχευμένης κίνησης που ουσιαστικά δεν επέτρεπε την πρόσβαση στους κανονικούς χρήστες.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ η πρόσβαση φαίνεται να είχε αποκατασταθεί τουλάχιστον για τα sites της Βουλής και του υπουργείου Εξωτερικών, όχι όμως και για εκείνο της ΑΑΔΕ που παρέμενε μη διαθέσιμο.

Φυσικά το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν εκτός από την επίθεση υπήρξε διαρροή δεδομένων, κάτι που υποθέτουμε πως θα διαπιστωθεί στη σχετική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο αυτό διαψεύδεται από τις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες.

Αν και η έρευνα για το ποια ομάδα χάκερ είναι πίσω από την επίθεση είναι σε εξέλιξη η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ισχυρίζεται ότι είναι αυτή υπεύθυνη. Ισχυρισμός που επίσης δεν επιβεβαιώνεται ακόμα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home