Huawei: θετικά τα αποτελέσματα του 2019, δύσκολο το 2020

Huawei: θετικά τα αποτελέσματα του 2019, δύσκολο το 2020

Σε επίπεδα ρεκόρ αλλά χαμηλότερα από προηγούμενες προβλέψεις τις ίδιας της εταιρείας κινήθηκαν τα έσοδα της Huawei το 2019, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 18% φθάνοντας τα 121,72 δισ. δολάρια.

Ο ρυθμός ανάπτυξης (18%) ήταν λίγο χαμηλότερος σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά (19,5%), στοιχείο που υποδεικνύει ότι οι αμερικανικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν τον προηγούμενο Μάιο ανέκοψαν την πορεία ανόδου της κινεζικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον τωρινό πρόεδρο της Huawei, Eric Xu, οι πωλήσεις smartphone της εταιρείας μέσα στο 2019 έφθασαν τα 240 εκατομμύρια τεμάχια, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το 2018. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο δεύτερο εξάμηνο και εκτός Κίνας, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, οι πωλήσεις της εταιρείας περιορίστηκαν κατά κύριο λόγο σε smartphones που είχαν παρουσιαστεί τους προηγούμενους μήνες, καθώς οι νέες συσκευές που παρουσιάστηκαν δεν μπορούσαν να «φορέσουν» τις εφαρμογές της Google.

Όπως προέβλεψε ο κ. Hu, το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την εταιρεία, λόγω των πιέσεων της παγκόσμιας οικονομίας και «της προσπάθειας της αμερικανικής κυβέρνησης να καταστείλει την ανάπτυξη των κορυφαίων τεχνολογιών» που παράγει η Huawei. Ακριβώς λόγω αυτών πιέσεων η εταιρεία μέσα στη νέα χρονιά έχει εντείνει τις προσπάθειές της να οικοδομήσει το νέο οικοσύστημα υπηρεσιών και εφαρμογών Huawei Mobile Services, με στόχο να δημιουργήσει τη δική της κοινότητα για την πώληση smartphones εκτός Κίνας.

SMARTPHONES,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home