Samsung Galaxy Fold: ξεκίνησε η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά

Στα 2.199 ευρώ η τιμή πώλησης.

Samsung Galaxy Fold: ξεκίνησε η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά

Σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων αλλά στο σύνολο των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων είναι διαθέσιμο από σήμερα, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, το πρώτο αναδιπλούμενο (foldable) smartphone της ελληνικής αγοράς: το Samsung Galaxy Fold.

Τα foldables αποτελούν τη νέα τάση της αγοράς των smartphones και το Galaxy Fold αποτελεί ένα στοίχημα για την αποδοχή τους από το καταναλωτή, με τους ανθρώπους του ελληνικού γραφείου της Samsung να εκτιμούν ότι η αγορά είναι έτοιμη να δεχτεί τη νέα εμπειρία που υπόσχονται. Εμπειρία που “πηγάζει” από την εναλλαγή ανάμεσα στις δύο οθόνες (μία εξωτερική και μία μεγαλύτερη εσωτερική), το app continuity (ανοίγοντας το Galaxy Fold ο χρήστης μεταφέρεται στην ίδια εφαρμογή που χρησιμοποιούσε στην εξωτερική οθόνη) και τη δυνατότητα ταυτόχρονης διαχείρισης περισσότερων από μίας εφαρμογών στην εσωτερική οθόνη.  

Από μια πρώτη επαφή με τη συσκευή που είχαμε πριν από μερικές ημέρες ήταν εύκολο να αντιληφθούμε αυτά τα οφέλη. Η εσωτερική Cinematic Infinity Flex Display των 7,3 ιντσών προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον στο χρήστη, που βελτιώνει θεαματικά την εμπειρία είτε στα πιο απλά πράγματα (όπως το σερφάρισμα σε διάφορα sites) είτε στην αύξηση της παραγωγικότητάς του, χάρη στα πολλαπλά παράθυρα που μπορεί να είναι ταυτόχρονα ανοικτά στην οθόνη. Εννοείται βέβαια ότι η παρακολούθηση video ή η θέαση φωτογραφιών σε μια τέτοια οθόνη είναι υποδειγματική, πλησιάζοντας σε μια εμπειρία ανάλογη με εκείνη που προσφέρει ένα tablet. Αντίστοιχα, απολαυστική είναι και η χρήση της ως viewfinder για τη λήψη φωτογραφιών και video. Όμως, όσο σοβαρή δουλειά και αν κάνει η Samsung ή οι υπόλοιποι κατασκευαστές, θα χρειαστεί και προσπάθεια από τους δημιουργούς εφαρμογών για την ανάπτυξη λύσεων που θα εκμεταλλεύονται αυτό το περιβάλλον.

To Galaxy Fold ανοίγει με μία εντελώς φυσική κίνηση που θυμίζει το άνοιγμα ενός βιβλίου, ενώ η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στη σωστή κατανομή του βάρους, με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη.

Απαντώντας στους ενδεχόμενους ενδοιασμούς του κοινού για την αντοχή της εσωτερικής οθόνης οι άνθρωποι της Samsung επισημαίνουν ότι η οθόνη του Galaxy Fold αντέχει για 200.000 αναδιπλώσεις, που -σύμφωνα με μία μέση χρήση- δίνει έναν ορίζοντα πενταετίας χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, φροντίζουν επίσης να επισημαίνουν ότι υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις σωστής χρήσης. Πάντως, αξίζει να επισημάνουμε ότι τα υλικά κατασκευής και η αίσθηση που σου αφήνει ο μηχανισμός (ακόμα και ο ήχος στο κλείσιμο της συσκευής, αν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες) πείθουν το χρήστη για την προσοχή που έχει δώσει η εταιρεία και το υψηλό επίπεδο ποιότητας του Galaxy Fold.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Galaxy Fold είναι οι έξι κάμερες με τις οποίες είναι εξοπλισμένο. Οι τρεις βρίσκονται στην πίσω πλευρά, λειτουργώντας ως μια τριπλή κύρια κάμερα, οι δύο πάνω από την εσωτερική οθόνη και μία ακόμα selfie κάμερα πάνω από την εξωτερική οθόνη. Ειδικότερα, οι κάμερες του Galaxy Fold είναι οι:

-          Μία τριπλή κύρια κάμερα στην πίσω πλευρά. Στην κάθετη αυτή διάταξη έχουν τοποθετηθεί (από πάνω προς τα κάτω) μία υπερευρυγώνια ανάλυσης 16ΜΡ, μία ευρυγώνια 12ΜΡ και μία telephoto επίσης 12ΜΡ. Οι τρεις αυτές κάμερες μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε το Galaxy Fold είναι ανοικτό είτε κλειστό.

-          Μία διπλή εσωτερική κάμερα για τις selfie φωτογραφίες όταν έχετε ανοικτή τη συσκευή. Η διάταξη εδώ είναι οριζόντια και περιλαμβάνει μία κάμερα ανάλυσης 10ΜΡ και ένα αισθητήρα βάθους 8ΜΡ για τη θόλωση του φόντου.

-          Μία εξωτερική κάμερα, ανάλυσης 10ΜΡ για τις selfie φωτογραφίες όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό.  

To Samsung Galaxy Fold έρχεται με τον τελευταίο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 855, ο οποίος πλαισιώνεται από μνήμη RAM 12GB αλλά και αποθηκευτικό χώρο 512GB. Χαρακτηριστικά που δεν αφήνουν ερωτηματικά για τις επιδόσεις και την ισχύ του smartphone της Samsung.

Τέλος, η συσκευή διαθέτει συνολική χωρητικότητα μπαταρίας 4380mAh, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι υποστηρίζεται και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης άλλων συμβατών συσκευών που ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει στην «πλάτη» του Galaxy Fold.  

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί η 4G έκδοση του Samsung Galaxy Fold, η οποία ενσωματώνει και eSIM, δηλαδή την άυλη κάρτα SIM, που στην ελληνική αγορά υποστηρίζεται αυτή τη στιγμή μόνο από το δίκτυο της Cosmote. Στο πακέτο αγοράς του Galaxy Fold ο χρήστης θα βρει ένα φορτιστή 15W, μία θήκη προστασίας 15W αλλά και τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds, αξίας περίπου 150 ευρώ.

H προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης του Samsung Galaxy Fold για την ελληνική αγορά είναι τα 2.199 ευρώ.

SAMSUNG GALAXY FOLD,SMARTPHONES,ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ SMARTPHONE,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home