Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

«Ως μια σημαντική επένδυση καινοτομίας στο χώρο της υγείας» χαρακτηρίζεται το νέο ρομποτικό υβριδικό χειρουργείο «Προμηθέας», που λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Πρόκειται για τη μοναδική τέτοιου είδους επένδυση στην Ελλάδα, που θα προσφέρει, πέρα από προηγμένες κλινικές υπηρεσίες, υποδομές εκπαίδευσης και εξειδίκευσης καθώς και προσέλκυσης νέας εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

 

Ειδικότερα, το νέας γενιάς ρομποτικό χειρουργείο Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare, θεωρείται σημείο αναφοράς για πολύπλοκες αορτικές και άλλες χειρουργικές παθήσεις, ανοίγοντας το παράθυρο στο Ιατρικό Κέντρο να αναλαμβάνει απαιτητικές περιπτώσεις χειρουργείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανάμεσα στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του «Προμηθέα» συμπεριλαμβάνονται:

1. Είναι ειδικά διαμορφωμένο, αποκλειστικά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με γνώμονα την αντιμετώπιση πολύπλοκων καρδιακών και αγγειακών παθήσεων, με πιστοποίηση από τη GE

2. Διαθέτει πλήρως ρομποτική λειτουργία, καθώς το αγγειογραφικό σύστημα κινείται ελεύθερα στην αίθουσα μέσω ειδικών ανιχνευτών laser, επιτρέποντας, ταυτόχρονα, την απρόσκοπτη κυκλοφορία του αέρα, δημιουργώντας απαράμιλλες συνθήκες ασηψίας, ISO CLASS 5.

3. Ο ατσάλινος σκελετός του αγγειογράφου αφαιρείται τελείως, σε περίπτωση που απαιτηθεί, από το χειρουργικό πεδίο, μετατρέποντας τη χειρουργική αίθουσα αυτόματα, από αιμοδυναμική σε χειρουργική.

4. Διαθέτει το ειδικό λογισμικό ASSIST, συνδυάζοντας την αξονική τομογραφία (CT) με την αγγειογραφία, με τεχνική fusion, ενώ παράλληλα βοηθά την πλοήγηση κατά τη διάρκεια της ακτινοσκόπησης, με προσχεδιασμένα όλα τα αγγεία. Η συγκεκριμένη λειτουργία μειώνει, δραματικά, τόσο τη δόση της ακτινοβολίας, όσο και την ποσότητα του ιωδιούχου σκιαγραφικού, που λαμβάνει ο ασθενής.

5. Ο αγγειογράφος του νέου Ρομποτικού Υβριδικού Χειρουργείου επιτρέπει τη διενέργεια τριασδιάστατης αξονικής αγγειογραφίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα σε σύμπλοκα περιστατικά.

6. Η απόσταση της ακτινολογικής λυχνίας και του ψηφιακού ανιχνευτή, επιτρέπει την απρόσκοπτη διενέργεια τρισδιάστατης απεικόνισης για όλους τους σωματότυπους των ασθενών, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή εξετάσεων, όπως αορτικά μοσχεύματα, ογκολογικά περιστατικά, εξετάσεις ηλεκτροφυσιολογίας, κ.α.

7. Παρέχει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με τη χορηγούμενη ακτινολογική δόση (Detective Quantum Efficiency 84%), από όλα τα αγγειογραφικά συστήματα, παγκοσμίως

8. Διαθέτει ψηφιακό ανιχνευτή (flat panel), μοναδικό σε μέγεθος (41Χ41 εκ.), που το κάνει ιδανικό για τη διεξαγωγή περίπλοκων ενδοαγγειακών επεμβάσεων (αορτή, ήπαρ, κλπ).

9. Διαθέτει τη μεγαλύτερη σε μήκος, ακτινοδιαπερατή τράπεζα, παγκοσμίως (3,33μ.), που επιτρέπει την ασφαλή και πλήρως αποστειρωμένη χρήση, ακόμη και των μακρύτερων χειρουργικών υλικών.

Η συνολική επένδυση του Ιατρικού Κέντρου για το νέο ρομποτικό χειρουργείο αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home