Η παρενέργεια του ηλεκτρονικού εμπορίου λέγεται... χαρτόνι

Deasy @ 03.12.2019
Η παρενέργεια του ηλεκτρονικού εμπορίου λέγεται... χαρτόνι

Στην Ελλάδα όπως γράφαμε και προχθές είμαστε αρκετά πίσω στο ηλεκτρονικό εμπόριο και αυτό έχει και μια θετική περιβαλλοντική διάσταση - λιγότερες συσκευασίες.

Στις μακρινές ΗΠΑ η επιτυχία της Amazon (και του ηλεκτρονικού εμπορίου γενικότερα) θέτει προκλήσεις στον τομέα της ανακύκλωσης. Το αμερικανικό ταχυδρομείο διαχειρίστηκε το 2018 6,2 δισ. αντικείμενα, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2009 και αυτός ο όγκος βεβαίως μπορεί να κάνει τον Τζεφ Μπέζος και τους άλλους online εμπόρους πλουσιότερους αλλά κανείς δεν έχει μια καλή απάντηση για την αποτελεσματική διαχείριση των συσκευασιών.

Την κατάσταση περιπλέκει η στάση της Κίνας που εδώ και δύο χρόνια περίπου απαγορεύει την εισαγωγή προς ανακύκλωση των επιμολυσμένων συσκευασιών χαρτονιού. Ξέρεις όλα αυτά τα χαρτόνια που προστατεύουν την παραγγελία που έχεις κάνει από κάποιο διαδικτυακό κατάστημα; Γι' αυτά ακριβώς μιλάμε.

Στις ΗΠΑ, λοιπόν, γίνεται λόγος για 5% αύξηση στον όγκο των συσκευασιών που πρέπει να πάνε προς ανακύκλωση. Το 25% με 30% των προς ανακύκλωση απορριμάτων είναι επιμολυσμένα (δηλαδή ανακατεμένα με άλλα υλικά), με αποτέλεσμα να οδηγούνται είτε στη χωματερή είτε για αποτέφρωση. Όσο περισσότερο το χαρτόνι τόσο περισσότερες οι επιμολύνσεις, διότι όπως φαίνεται και στη μακρινή Αμερική οι πολίτες δεν είναι και τόσο επιμελείς με την ανακύκλωση. Λιγότερη κατανάλωση; Μία άλλη συσκευασία; Ποια μπορεί να είναι η καλύτερη λύση;

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home