Ξεκίνημα με τεχνικά προβλήματα για τη Disney+

Η ανέλπιστα μεγάλη ζήτηση είναι η αιτία των προβλημάτων ισχυρίζεται η εταιρεία.

Ξεκίνημα με τεχνικά προβλήματα για τη Disney+

Πληγωμένο ήταν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της συνδρομητικής streaming υπηρεσίας, καθώς η πρώτη ημέρα σημαδεύτηκε από πολλά παράπονα χρηστών για τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν. Σύμφωνα με τη Disney, η αιτία αυτών των προβλημάτων έγκειται στην ανέλπιστα μεγάλη ζήτηση της υπηρεσίας.

 

Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των χρηστών που ήθελαν από την πρώτη ημέρα να δοκιμάσουν την υπηρεσία Disney+. Μία αίσθηση μόνο για τις ΗΠΑ είχαμε χθες από την εταιρεία Jumpshot, η οποία εκτιμούσε ότι οι προπαραγγελίες για την συνδρομητική υπηρεσία ξεπέρασαν τα 1,9 εκατομμύρια.

Η υπηρεσία Disney+ διατέθηκε χθες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία, με την τελευταία να λειτουργεί εδώ και δύο μήνες ως περιοχή δοκιμαστικής εφαρμογής της για την εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων. Την επόμενη εβδομάδα θα προστεθούν δύο ακόμη χώρες, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Η μηνιαία συνδρομή της υπηρεσίας στις ΗΠΑ είναι 6,99 δολάρια, ενώ στην Ολλανδία 6,99 ευρώ. Στην τιμή αυτή ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα κατάλογο περισσότερων από 500 ταινιών αλλά και περισσότερων από 7500 επεισοδίων τηλεοπτικών σειρών, που περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους τίτλους που έχει στην κατοχή της η Disney. Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής εκκίνησης ήταν η διάθεση της σειράς Mandalorian, της πρώτης πρωτότυπης σειράς η παραγωγή της οποίας έγινε για τη streaming υπηρεσία, όπως επίσης και η δυνατότητα παρακολούθησης της αυθεντικής τριλογίας του Star Wars σε ποιότητα 4K HDR.

Για τη διάθεση της υπηρεσίας στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη πληροφόρηση. Στελέχη της ελληνικής αγοράς, με τα οποία συνομιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, εκτιμούσαν ότι η διάθεση της Disney+ στην χώρα μας δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από το 2021. Εκτίμηση που δικαιολογείται και από τους αργούς ρυθμούς επέκτασης της υπηρεσίας που δείχνει να επιλέγει η Disney. Χαρακτηριστικό γεγονός αυτής της επιλογής είναι ότι στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) το ντεμπούτο της Disney+ θα γίνει στις 31 Μαρτίου.

DISNEY,DISNEY+,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home