“Πρέπει να σπάσει το Facebook”

“Πρέπει να σπάσει το Facebook”

Μία ακόμη φωνή, στις πολλές που έχουν ακουστεί στο παρελθόν, προστέθηκε σε εκείνες που θεωρούν ότι το Facebook πρέπει να σπάσει σε ξεχωριστές οντότητες, ανάλογα με τις πλατφόρμες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του.

Ο λόγος για τον Marc Benioff, επικεφαλής και ιδρυτή της Salesforce (για όσους δεν την γνωρίζουν πρόκειται μία εταιρεία κολοσσό στις cloud υπηρεσίες με τζίρο 13,3 δισ. δολάρια). Σε συνέντευξή του στο CNN ο Marc Benioff ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον κολοσσό των social media, με την κριτική του να αφορά δύο άξονες: τις «αθέμιτες» προσπάθειες του Facebook να προσελκύσει το νεανικό κοινό και τον τρόπο με τον οποίο (δεν) ελέγχει τις πολιτικές διαφημίσεις που παίζουν από την πλατφόρμα του.

"Είναι εθιστικό, δεν είναι καλό για εσάς. Κυνηγάει τα παιδιά σας, τρέχει πολιτικές διαφημίσεις με ψευδή πολιτικά μηνύματα, αποκτά άλλες εταιρείες, συγχωνεύοντας τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε μία ενιαία ιδιόκτητη βάση δεδομένων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της Salesforce.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε πιστεύω ότι πρέπει να σπάσει, καθώς διαθέτει μια υπερβολική επιρροή ως η μεγαλύτερη social media πλατφόρμα στον κόσμο» πρόσθεσε, καλώντας παράλληλα το Κογκρέσο να περάσει νομοθεσία που θα απαιτούσε από τα social media να μην τρέχουν πολιτικές διαφημίσεις με ψευδές περιεχόμενο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Marc Benioff επιτίθεται εναντίον του Facebook. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στο προηγούμενο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, όταν και το είχε αποκαλέσει τσιγάρο ως προς τον εθισμό που προκαλεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home