Κεφάλαια 525 εκατομμυρίων άντλησε από τις διεθνείς αγορές η Wind

Σε 4,25% διαμορφώθηκε το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου

Deasy @ 05.10.2019
Κεφάλαια 525 εκατομμυρίων άντλησε από τις διεθνείς αγορές η Wind

Στα 525 ευρώ εκατομμύρια ανήλθαν τα κεφάλαια που άντλησε η Wind, με νέο ομόλογο πενταετούς διάρκειας, το κουπόνι του οποίου διαμορφώθηκε στο 4,25%, μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding).

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια και τις ταμειακές ροές της εταιρείας, εξυπηρετεί την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 275 εκατομμυρίων και τις επενδύσεις για τη δημιουργία υποδομών νέας γενιάς στην κινητή και στη σταθερή τηλεφωνία.

O Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind δήλωσε σχετικά: «H συγκεκριμένη έκδοση εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και μικρότερο χρηματοδοτικό κόστος για την εταιρεία, αποτελώντας το επιστέγασμα των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που σημειώνει η WIND τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η σταθερή μας πορεία και το στρατηγικό πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης που εφαρμόζουμε αποδίδουν καρπούς, γεγονός που αναγνωρίζεται από τις διεθνείς αγορές».

Όπως υποστήριξε η Wind, η σταθερή πρόοδος που παρουσιάζει η  χρηματοοικονομική εικόνα της τα τελευταία χρόνια ήταν αυτή που υποστήριξε το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές προς την εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι, n Wind καταγράφει 14 τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης, με σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, συνεχή βελτίωση των εσόδων και διεύρυνση του πελατολογίου της.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα 2016-2018 η εταιρεία έχει καταγράψει αύξηση του EBITDA κατά 36,7% και αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κατά 4,2%. Η πορεία αυτή συνεχίζεται και το 2019 καθώς για το α’ εξάμηνο τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο, +3,2% ετησίως, στα 249,3 εκατομμύρια, και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 21,6%  ετησίως, στα 66,9 εκατομμύρια.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home