H Huawei εντυπωσιάζει με τα Mate 30 & Mate 30 Pro

Ερωτηματικά με την κυκλοφορία τους.

H Huawei εντυπωσιάζει με τα Mate 30 & Mate 30 Pro

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάτι να αλλάξει στις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ η Huawei στην παρουσίαση των νέων ναυαρχίδων Mate 30 και Mate 30 Pro δεν ακολούθησε το σύνηθες τελετουργικό με τις ημερομηνίες διάθεσης και τις τιμές. Δεν έγινε καμία αναφορά. Δεν έγινε επίσης καμία αναφορά στο λειτουργικό που φοράει η συσκευή. Το συμπέρασμα;

Στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να υπολογίζουμε στη διάθεση των νέων κορυφαίων μοντέλων της κινεζικής εταιρείας στην Ευρώπη. Ωστόσο, επειδή και η ίδια η Huawei δεν γνωρίζει πως θα κυλίσει η κατάσταση, αν ανατραπούν ή όχι οι περιορισμοί, μάλλον δεν θέλησε να πει κάποια κουβέντα. Από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουμε μάθει ότι αν υπάρξει απόφαση για άρση των περιορισμών και αυτές αλλά και η Huawei είναι έτοιμες για άμεσο λανσάρισμα των συσκευών, οι οποίες έχουν ήδη δοκιμαστεί στα δίκτυά τους.

Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να αλλάξει η σημερινή κατάσταση. Όλοι μας. Και για λόγους ανταγωνισμού και βεβαίως γιατί τα δύο νέα smartphones είναι κορυφαίες προτάσεις. Εξαιρετικές, με το Mate 30 Pro να εντυπωσιάζει λίγο παραπάνω με το σχεδιασμό και τις καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες.

 

Επανεφευρίσκοντας τις δυνατότητες μας

Με το slogan Rethink Possibilities η Huawei χρησιμοποιεί δύο απλές αλλά γεμάτες νόημα λέξεις για τις μεγάλες αλλαγές στις οποίες προχώρησε στα τηλέφωνά της. Ο όρος Rethink περνάει σε κάθε βασικό άξονα των συσκευών: το σχεδιασμό, τη φωτογραφία, τις επιδόσεις και αρκετά άλλα ακόμη. Κορωνίδα αυτών των αλλαγών είναι το Huawei Mate 30 Pro.

Λίγο μικρότερο από το standard Mate 30, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς διαθέτει ένα εντυπωσιακό design, στο οποίο κυριαρχεί μια οθόνη χάρμα οφθαλμών. Δεν είχαμε βέβαια τη δυνατότητα να τη δούμε από κοντά αλλά αρκούν τα κοφτά πλαϊνά μέρη της οθόνης, σε γωνία 88%. Ακριβώς επειδή καταλαμβάνει και σχεδόν το σύνολο των πλαϊνών πλευρών απουσιάζουν τα φυσικά πλήκτρα έντασης του ήχου, τα οποία έχουν ενσωματωθεί μέσα στην οθόνη. Με διπλό ταπ στο πλαϊνό σημείο ενεργοποιείται ο έλεγχος του ήχου και ο χρήστης μπορεί να αυξομειώσει την ένταση σαν να χρησιμοποιούσε φυσικά πλήκτρα. Με περίπου αντίστοιχο τρόπο έχουμε και το πλήκτρο λήψης φωτογραφιών, που επίσης απουσιάζει από το τηλέφωνο.

Τεχνολογίας Flex OLED, η οθόνη του Huawei Mate 30 Pro έχει μέγεθος 6,53 ίντσες και προσφέρει ανάλυση 2400 x 1176 pixels.

Rethink performance. Επιδόσεις. Ο δεύτερος άξονας στον οποίο έδωσε έμφαση η Huawei, καρδιά των οποίων είναι το καινούριο SoC Kirin 990, με τη 5G υποστήριξη. Οι ταχύτητες 5G που μπορεί να προσφέρει είναι 24x μεγαλύτερες από το 4G, ενώ η Huawei ήθελε να δείξει και την υπεροχή της έναντι του ανταγωνισμού δείχνοντας ότι σε σχέση με το Galaxy Note 10+ 5G μπορεί να προσφέρει 50% μεγαλύτερη ταχύτητα. Ακόμα περισσότερο, το Mate 30 Pro μπορεί να προσφέρει ταυτόχρονη 5G υποστήριξη και από τις δύο SIM κάρτες.

Οι επιδόσεις περνούν και από την μπαταρία. Ταχείας φόρτισης, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα, αλλά και ταχείας αντίστροφης φόρτισης. Όπως και στο αυτοκίνητο, με τα αξεσουάρ της Huawei. Παντού και οποιαδήποτε στιγμή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρείας.

 

Η φωτογραφία ανεβαίνει επίπεδο

Οι αλλαγές στο σχεδιασμό και στη διάταξη των καμερών έρχονται να αναδείξουν τη δουλειά που έχει γίνει και στο συγκεκριμένο τομέα. Ο δακτύλιος στον οποίο είναι τοποθετημένες οι κάμερες του Mate 30 Pro δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από τις επαγγελματικές κάμερες, όπως αντίστοιχα η Huawei με τη Leica έχουν δανειστεί χαρακτηριστικά τους για να τα μεταφέρουν στο νέο smartphone.

To dual main camera system του Huawei Mate 30 Pro ανεβάζει τις φωτογραφικές επιδόσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δύο κάμερες, με μεγάλο ξεχωριστό αισθητήρα 40MP η κάθε μία (ευρυγώνια και υπερευρυγώνια) και μία telephoto 8ΜΡ που επιστρέφει στα επίπεδα των 80mm εστιακής απόστασης. Σύμφωνα με τη Huawei, αυτό το σύστημα επιτρέπει στις κάμερες να τραβήξουν φωτεινές φωτογραφίες, κάτω από κάθε συνθήκη, ενώ και στον τομέα του video η εταιρεία χαρακτήρισε το τηλέφωνο ως το smartphone με τη μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως κατά την εγγραφή video.

Οι φήμες για εγγραφή βίντεο αργής κίνησης στα 7680fps είχαν βάση, με το Mate 30 Pro να προσφέρει 8 φορές πιο αργή κίνηση από κάθε άλλο μοντέλο.

Βελτιωμένο είναι το bokeh που προσφέρει η κάμερα, όχι μόνο στις φωτογραφίες αλλά και στο video, ενώ σε συνεργασία με την ProFoto προσφέρει το πρώτο φλας με στουντιακό φως για smartphone.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν και το περιβάλλον εργασίας της συσκευής, με τη Huawei να σημειώνει ότι το EMUI 10 βασίζεται στο Android 10. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην προστασία των βιομετρικών στοιχείων του χρήστη με τον επικεφαλής της εταιρείας να τονίζει ότι το τηλέφωνο διαθέτει το μεγαλύτερο επίπεδο προστασίας που λειτουργεί σε κινητό σήμερα.

HUAWEI MATE 30,HUAWEI MATE 30 PRO,SMARTPHONES,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home