Το «Storm Area 51» ήταν το πιο δημοφιλές meme του καλοκαιριού μεταξύ των παιδιών

Συμβουλές της Kaspersky προς τους γονείς.

Deasy @ 10.09.2019
Το «Storm Area 51» ήταν το πιο δημοφιλές meme του καλοκαιριού μεταξύ των παιδιών

Μπορεί το καλοκαίρι να ήταν ιδιαίτερα πλούσιο σε περιεχόμενο, όμως τα παιδιά τα κέρδισε (σε ένα μεγάλο ποσοστό τους) ένα συγκεκριμένο θέμα. Ειδικότερα, τα παιδιά έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για τα viral meme σχετικά με την Area 51, σύμφωνα με την ετήσια καλοκαιρινή έκθεση της Kaspersky για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο.

Η Area 51 πιστεύεται κοινώς ότι είναι μια ερευνητική εγκατάσταση όπου η αμερικανική κυβέρνηση φημολογείται ότι μελετάει εξωγήινα πλάσματα. Με την πάροδο των χρόνων, έχει χαραχτεί ευρέως στη λαϊκή κουλτούρα ως ερευνητικό κέντρο UFO, το οποίο διοικούνταν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1940, του 50 και του 60. Αναφορές στην Area 51 έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων και οι Ημέρα Ανεξαρτησίας και Paul. Το φαινόμενο ενέπνευσε επίσης τηλεοπτικές σειρές, όπως ιστορίες από τη Ζώνη του Λυκόφως και τα X-Files. 

Αυτό το καλοκαίρι, πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν για την εκδήλωση "’Storm Area 51" στο Facebook. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μυστική τοποθεσία στη βάση και τελικά να ανακαλύψουν αν κρατούνται εξωγήινοι στην Area 51. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και πάρτι πριν από την εκδήλωση, σε τρεις μέρες από σήμερα.

Ίσως αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι τα παιδιά παθιάστηκαν επίσης με αυτές τις διαδικτυακές συζητήσεις. Η δημοτικότητα της εκδήλωσης έχει προκαλέσει μια πλημμύρα από meme, και ένα υψηλό ποσοστό των παιδιών που σερφάρουν στο διαδίκτυο έψαχναν για αυτά.

Στην πραγματικότητα, περίπου το 12% του συνόλου των αναζητήσεων για meme αυτό το καλοκαίρι σχετιζόταν με την Area 51, καθιστώντας την την πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένη μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με την έκθεση. Ένα στα δέκα παιδιά ενδιαφέρονται για meme που συνδέονται με το φαινόμενο Area 51. Σχετικά με τα ερωτήματα για την Area 51, τα παιδιά αναζήτησαν επίσης "συντεταγμένες για Area 51", "area 51 ufo", "storm area 51", "εγγραφή για επιδρομή στην Area 51" και "area 51 aliens". Μεταξύ άλλων δημοφιλών meme αυτό το καλοκαίρι ήταν τα "grumpy cat" και "Ricardo milos" με 4% και 3% του συνόλου των αναζητήσεων για meme αντίστοιχα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα πιο δημοφιλή meme του καλοκαιριού μεταξύ των παιδιών βασίζονται σε ανώνυμα στατιστικά στοιχεία από τα προϊόντα της Kaspersky με ενεργοποιημένη τη λειτουργία γονικού ελέγχου. Αυτό προστατεύει τα παιδιά από επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους γονείς να έχουν καλύτερη αντίληψη σχετικά με το τι συναντούν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο.

Κλείνοντας, η Kaspersky δίνει και μερικές συμβουλές προς τους γονείς για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους παραμένουν ασφαλή ενώ σερφάρουν στο διαδίκτυο, βλέποντας τα αγαπημένα τους meme:

-  Δώστε προσοχή στα ενδιαφέροντα του παιδιού σας και προσπαθήστε να έχετε επίγνωση των τρεχουσών τάσεων στο διαδίκτυο.

-  Αν γνωρίζετε τι αναζητά το παιδί σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια και υποστήριξη, αλλά χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες με σύνεση.

-  Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία γονικού ελέγχου σε αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας, όπως το Kaspersky Cloud Security, Kaspersky Total Security ή χρησιμοποιήστε εξειδικευμένο λογισμικό, όπως το Kaspersky Safe Kids, που βοηθά τους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από επιβλαβείς ιστότοπους και περιεχόμενο, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά έχουν χαρούμενες διαδικτυακές εμπειρίες.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home