Canon: οι EOS 90D και EOS M6 Mark II εμπλουτίζουν τη γκάμα της

Μία mirrorless και μία DSLR με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

Deasy @ 28.08.2019
Canon: οι EOS 90D και EOS M6 Mark II εμπλουτίζουν τη γκάμα της

Στα αποκαλυπτήρια δύο νέων φωτογραφικών μηχανών προχώρησε σήμερα η Canon, εμπλουτίζοντας την γκάμα των επιλογών που προσφέρουν στον καταναλωτή. Τα δύο νέα μοντέλα, οι EOS 90D και EOS M6 Mark II, μία DSLR και μία mirrorless αντίστοιχα, απευθύνονται στους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες φωτογράφους που έχουν υψηλές απαιτήσεις και μοιράζονται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

Η EOS 90D αποτελεί μια γρήγορη και αξιόπιστη DSLR, με ένα γνώριμο, στιβαρό σώμα, το οποίο είναι ιδανικό για φωτογράφους αθλητικών θεμάτων και άγριας φύσης. Για την καθημερινότητα, η EOS M6 Mark II είναι μια compact, αλλά και ισχυρή mirrorless, που αποδίδει πανέμορφες φωτογραφίες, υψηλής ευκρίνειας, για φωτογράφους που βρίσκονται εν κινήσει και θέλουν ένα ελαφρύ σώμα με υψηλές επιδόσεις.

Τα δύο νέα μοντέλα εφοδιάζονται με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας της Canon, DIGIC 8, ο οποίος επιτυγχάνει υψηλή ταχύτητα επεξεργασίας, απόκρισης και ό,τι πιο σύγχρονο στη λειτουργικότητα από άποψη φωτογραφίας και βίντεο. Το ταχύτατο ηλεκτρονικό κλείστρο 1/16000 sec είναι ιδανικό για την καταγραφή ακαριαίας κίνησης, δίνοντας στους φωτογράφους τη σιγουριά σε περιπτώσεις εξαιρετικά γρήγορων λήψεων. Χάρη σε αυτή τη γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα μπορεί να ανοίξει ακόμη περισσότερο, για να δημιουργήσει μεγαλύτερο βάθος πεδίου.

Η EOS 90D πραγματοποιεί λήψεις σε ρυθμό 10fps με συνεχόμενη αυτόματη εστίαση και 11fps σε κατάσταση Live View. Το οπτικό σκόπευτρο μειώνει τον χρόνο καθυστέρησης και επιτρέπει την απόκριση που απαιτεί η φωτογράφηση άγριας φύσης, όπως πουλιά σε πτήση, ενώ μια έξυπνη λειτουργία δίνει πλήρη ορατότητα των ρυθμίσεων της σύνθεσης και των λήψεων στην οθόνη της μηχανής. Σε περιπτώσεις που το θέμα είναι γρήγορο και απρόβλεπτο, ο γρήγορος ρυθμός συνεχούς λήψης (έως 58 καρέ σε JPEG αρχεία) δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να πραγματοποιούν συνεχόμενες λήψεις για να έχουν στα χέρια τους μεγαλύτερη ποικιλία εικόνων. Η EOS 90D διαθέτει επίσης βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας, που επαρκεί για 1300 λήψεις.

Από την άλλη πλευρά, η EOS M6 Mark II, αποδίδει συνεχόμενες λήψεις με ρυθμό 14fps καθώς και ρυθμό 30fps σε μορφή RAW, και στις δύο περιπτώσεις με συνεχή αυτόματη εστίαση, κι έτσι αποτελεί μια γρήγορη και  compact μηχανή που επιτρέπει στους ενθουσιώδεις φωτογράφους να καταγράφουν ακόμη και τις πιο αναπάντεχες στιγμές. Με στόχο να δώσει τη δυνατότητα καταγραφής αυθόρμητης δράσης, η νέα αυτή mirrorless κάμερα της Canon υποστηρίζει κάρτες μνήμης UHS-II με ρυθμό συνεχόμενων λήψεων 80 L JPEG. Επιπλέον, η δυνατότητα για bracketing της αυτόματης εστίασης που υπάρχει και στα δύο μοντέλα, κάνει εύκολη την επίτευξη εκτεταμένου βάθους πεδίου, συνδυάζοντας πολλαπλές λήψεις σε DPP.

Τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν επίσης τον ίδιο αισθητήρα, ανάλυσης 32,5ΜΡ, τύπου APS-C CMOS.  Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8, τα νέα μοντέλα εφοδιάζονται με τις τελευταίες δυνατότητες της σειράς EOS, με τις οποίες οι φωτογράφοι μπορούν να πραγματοποιήσουν πιο μακρινές λήψεις, να κροπάρουν ακόμη πιο αποτελεσματικά και να έχουν στη διάθεσή τους λεπτομερέστερες εικόνες από κάθε άλλη φορά. Ο νέος επεξεργαστής παρέχει επίσης επιπλέον εργαλεία διόρθωσης φακού, όπως τη δυνατότητα ψηφιακής βελτιστοποίησης - Digital Lens Optimiser και διόρθωσης διάθλασης - Diffraction Correction, που παράγουν εξαιρετικές εικόνες κατευθείαν από τη φωτογραφική μηχανή. Επιπρόσθετα, χάρη στα WiFi και Bluetooth, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να μοιράζονται τις εικόνες τους κατευθείαν στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Τόσο η EOS 90D, όσο και η EOS M6 Mark II είναι ευέλικτες στη λήψη στατικών φωτογραφιών αλλά και βίντεο, ικανές να καταγράψουν ταινίες ανάλυσης 4K αξιοποιώντας το πλήρες εύρος του φακού που χρησιμοποιείται, ενώ επίσης είναι ικανές να καταγράφουν βίντεο Full HD με ρυθμό μέχρι 120 fps, δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές λήψης, όπως αργή κίνηση, κροπαρισμένο ή σε υπερυψηλή ανάλυση. Η ανάλυση 4K είναι επίσης διαθέσιμη με κροπάρισμα στην EOS 90D,δίνοντας στους δημιουργούς περιεχομένου την ίδια υψηλή ποιότητα εικόνας, αλλά με δυνατότητα για ακόμη πιο μακρινές λήψεις. Αυτό σημαίνει ότι ο χειριστής μπορεί να καταγράφει υψηλής ποιότητας βίντεο ακόμη και από μεγάλη απόσταση, με δυνατότητα σύλληψης εκπληκτικών ταινιών σε περιπτώσεις που ο φωτογράφος δεν μπορεί να προσεγγίσει αρκετά το θέμα του, όπως π.χ. σε ένα σαφάρι.

Το ανανεωμένο σύστημα Canon Dual Pixel CMOS AF είναι ενεργοποιημένο τόσο στην ανάλυση Full HD αλλά και στην 4K και παρέχει μεγάλη περιοχή κάλυψης (88 x 100%), παράγοντας έτσι ομαλή και υψηλής απόδοσης παρακολούθηση σε ταινίες, για επαγγελματικά αποτελέσματα. Αυτό εγγυάται ευκρινή θέματα και θολωμένο παρασκήνιο, κατά την καταγραφή θεμάτων, ενώ η παρακολούθηση των ματιών αναδεικνύει τη λεπτομέρεια στα μάτια, για μεγαλύτερης ευκρίνειας, πιο συναρπαστικές ταινίες.

Η είσοδος μικροφώνου προσφέρει στους vloggers και τους δημιουργούς περιεχομένου τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εξωτερικά μικρόφωνο για να επιτυγχάνουν καθαρό ήχο χωρίς παραμορφώσεις, ενώ η EOS 90D διαθέτει επιπλέον είσοδο ακουστικών, δίνοντας στους δημιουργούς περιεχομένου ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην ποιότητα του ήχου κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλή ροή βίντεο, ακόμη κι όταν η δράση βρίσκεται μακριά μας, μειώνοντας την απαιτούμενη επεξεργασία κατά το post-production, αφού πλέον οι ενθουσιώδεις κινηματογραφιστές μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το επίπεδο του ήχου κατά την εγγραφή. Για γυρίσματα εν κινήσει, η φορητή EOS M6 Mark II διαθέτει μια εύχρηστη ανακλινόμενη οθόνη που εγγυάται το τέλειο καδράρισμα στις λήψεις selfie.

 

Μεγαλύτερος έλεγχος και βελτιωμένος χειρισμός

Η εργονομική σχεδίαση των δύο νέων μοντέλων παρέχει απρόσκοπτο και οικείο χειρισμό για την παροχή προηγμένου ελέγχου για οποιοδήποτε τύπο φωτογραφίας. Η EOS 90D, η οποία αποτελεί το νεότερο μέλος της σειράς DSLR EOS, διαθέτει το γνώριμο σώμα που χαρακτηρίζει τη σειρά, αλλά είναι ακόμη πιο ελαφριά κα προσφέρει καλύτερο κράτημα για καλύτερο χειρισμό και ισορροπία, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μεγάλου μήκους φακοί, οι οποίο είναι ιδανικοί για αθλητικά στιγμιότυπα ή για φωτογράφηση άγριας φύσης. Διαθέτει δύο περιστροφικούς διακόπτες πολλαπλών χρήσεων, εκ των οποίων ο ένας είναι ένα νέας σχεδίασης χειριστήριο πολλαπλών χρήσεων, στα πρότυπα των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών, τοποθετημένος στο πίσω μέρος του σώματος, όπως επίσης και τα οικεία κουμπιά EOS, χάρης στα οποία οι ενθουσιώδεις φωτογράφοι μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους να πραγματοποιούν ενστικτώδεις λήψεις με σιγουριά, με μεγαλύτερο έλεγχο του σημείου εστίασης και πρόσβαση σε χρήσιμες ρυθμίσεις στα δάχτυλά τους. Η EOS 90D είναι εξοπλισμένη με πολυάριθμα προσαρμοζόμενα χαρακτηριστικά που οδηγούν στην επίτευξη σταθερής μορφής και αίσθησης στην εικόνα, τόσο σε φωτογραφία, όσο και σε βίντεο. Η περιστρεφόμενη οθόνη 7,7cm τύπου Vari-Angle με δυνατότητα αφής, παρέχει μεγαλύτερη ορατότητα στη σύνθεση, είτε πρόκειται για λήψεις σε εκθαμβωτικό φως, ή από δύσκολη γωνία..

Το συμπαγές μέγεθος της EOS M6 Mark II επιτρέπει το “point and shoot” στυλ φωτογράφησης, που απαιτείται για την καταγραφή αυθόρμητων στιγμών εν κινήσει. Ένας διακόπτης λειτουργίας, ένας κύρος διακόπτης με επιλογή προσαρμόσιμου διακόπτη  επιλογής μεταξύ αυτόματης και χειροκίνητης εστίασης και ένα μπουτόν αυτόματης εστίασης-εκκίνησης είναι τοποθετημένα με διαισθητικό τρόπο για βελτιωμένη απόκριση σε περιπτώσεις λήψεων με γρήγορους ρυθμούς. Το αποσπώμενο σκόπευτρο είναι ανυψωμένο και τοποθετημένο σε κεντρικό σημείο για να δημιουργήσει χώρο για περισσότερη άνεση, οδηγώντας σε μια πιο διεισδυτική εμπειρία λήψης, ενώ η ανακλινόμενη οθόνη δίνε περισσότερες δυνατότητες δημιουργικής λήψης χωρίς περιορισμούς, στη βιντεοσκόπηση.

Παράλληλα με τις δύο νέες φωτογραφικές μηχανές, η Canon κυκλοφορεί και δύο νέους φακούς RF, το μοντέλο RF 15-35mm F2.8L IS USM και το RF 24-70mm F2.8L IS USM, με τους οποίους επεκτείνει την πρωτοποριακή σειρά φακών για το EOS R System. Τα δύο νέα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι τελικές τιμές πώλησεις δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο οι τιμές που θα ισχύουν στην Ευρώπη αγγίζουν τα 1.299 ευρώ για την EOS 90D και τα 879 ευρώ για την EOS M6 Mark II. Λόγω του διαφορετικού ελληνικού ΦΠΑ οι τιμές στην Ελλάδα θα είναι λίγο μεγαλύτερες.

CANON EOS 90D,CANON EOS M6 MARK II,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,CANON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home