Στην κινητή τηλεφωνία μπαίνει τo 2020 η Forthnet

Υπογραφή σύμβασης με τη Vodafone για την παροχή υπηρεσιών ως MVNO.

Deasy @ 26.06.2019
Στην κινητή τηλεφωνία μπαίνει τo 2020 η Forthnet

Την υπογραφή σύμβασης με τη Vodafone για τη χονδρική πρόσβαση στο δίκτυό της, με σκοπό να διαθέσει στο κοινό υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και mobile internet, ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η Forthnet.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα είναι τετραετούς διάρκειας από την ημερομηνία έναρξης εμπορικής διάθεσης από τη Forthnet των ανωτέρω υπηρεσιών, που προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του 2020". Πρακτικά δηλαδή σε τουλάχιστον 6 μήνες από σήμερα.

Όπως διαρρέεται από την πλευρά της Forthnet, στη δραστηριοποίησή της στην κινητή τηλεφωνία η εταιρεία θα εστιάσει αρχικά στο υπάρχον πελατολόγιό της που περιλαμβάνει περίπου 650.000 νοικοκυριά και 40.000 επιχειρήσεις.

Για τη Forthnet η κινητή τηλεφωνία είναι «ένα νέο πολύ σημαντικό πεδίο δραστηριότητας στο οποίο θέλει να παρέχει πλέον και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με ανταγωνιστικά τιμολόγια». Επιπρόσθετα, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η εμπλοκή της Forthnet με την κινητή τηλεφωνία αποσκοπεί σε μια πιθανή αύξηση της αξίας της εταιρείας, η οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε διαδικασία πώλησης.

Πάντως είναι γεγονός ότι η συμφωνία με την Vodafone ανακοινώνεται σε μια εξόχως ενδιαφέρουσα στιγμή για την Forthnet, καθώς από τη μία πλευρά βρίσκεται σε εξέλιξη το πολύμηνο σίριαλ της πώλησής της και από την άλλη η εταιρεία βλέπει το τελευταίο διάστημα μία προσπάθεια της ΕΡΤ να "διεμβολίσει" το βασικό της προίόν που δεν είναι άλλο από τη μετάδοση των αγώνων της Super League. Αναλυτές της αγοράς σημειώνουν πως η είσοδος της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία αποτελεί προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει νέες ροές εσόδων που ίσως αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες μπορεί να φέρει ένας πόλεμος στο τηλεοπτικό πεδίο.


ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,MVNO,VODAFONE,FORTHNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home