Αμερικανοί υπέρ Huawei

Και πολύ που άργησαν

Αμερικανοί υπέρ Huawei


Υποτίθεται πως στην πολιτική το ιδανικό για κάποιον είναι να σκέφτεαι σε κάποιο βάθος, δηλαδή να οργανώνεται για δυο τρεις κινήσεις μπροστά, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο σκάκι.

Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σαφές πως δεν γνωρίζει σκάκι, εδώ που τα λέμε αμφιβάλουμε αν γνωρίζει οποιοδήποτε παιχνίδι που μπορεί να κρύβει κάποια διδάγματα για την πραγματική ζωή (βεβαίως, ποιος είπε πως το παιχνίδι είναι ξεκομμένο από την πραγματική ζωή; έλα ντε).

Όταν λοιπόν ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωνε πως βάζει τη Huawei στη μαύρη λίστα με την επίκληση των λόγων εθνικής ασφαλείας δεν είχε αντιληφθεί τι ζημιά που έκανε στις αμερικανικές εταιρείες. Για την ακρίβεια ,αυτό που έκανε ήταν να πράξει αυτό που οι Αμερικανοί λένε “πυροβολώ το πόδι μου”, έκφραση που δείχνει τι μπορεί να κάνει ο συνδυασμός βλακείας και ατζαμοσύνης.

Σύμφωνα με το Reuters, μεγάλα ονόματα της Silicon Valley έχουν ήσυχα και αθόρυβα προσεγγίσει την κυβέρνηση Τραμπ και ζητούν (ευγενικά και αθόρυβα) την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Huawei. Μόνο το 2018 η Huawei δαπάνησε 11 δισ. δολάρια για να προμηθευτεί εξοπλισμό από αμερικανικές εταιρείες - από chips από την Qualcomm μέχρι λογισμικό από την Microsoft και την Google. Στελέχη του τεχνολογικού κλάδου που μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας στο Reuters λένε πως εταιρείες όπως η Intel και η Qualcomm χτυπάνε το κουδούνι του Λευκού Οίκου για να πουν δυο κουβέντες με συνεργάτες του Τραμπ.

Η Huawei λέει πως δεν έχει καμία συμμετοχή στις συγκεκριμένες επικοινωνίες αλλά προσθέτει πως οι αμερικανικές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν καταστροφικές συνέπειες στην περίπτωση που χάσουν την πρόσβαση που έχουν σήμερα στην κινεζική αγορά.

Η ένωση των κατασκευαστών ημιαγωγών επιβεβαίωσε πάντως τις επικοινωνίες και λέει πως εξοπλισμός που δεν σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια θα πρέπει να εξαιρεθεί από την απαγόρευση.

Μύλο τα έχει κάνει ο Ντόναλντ…

HUAWEI,ΗΠΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home