4ο Microsoft Summit: τι θα δούμε στο event της Microsoft στις 14 Μαΐου

Deasy @ 09.05.2019
4ο Microsoft Summit: τι θα δούμε στο event της Microsoft στις 14 Μαΐου

Ως ένα event διεθνούς βεληνεκούς χαρακτηρίζουν τα στελέχη της Microsoft Hellas το 4ο Microsoft Summit, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαϊου στη Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε συνάντησή τους με Έλληνες δημοσιογράφους τα στελέχη της εταιρείας στάθηκαν στις σημαντικές προσωπικότητες που θα μιλήσουν από το βήμα του συνεδρίου, οι τοποθετήσεις των οποίων αναμένεται να προσφέρουν πολύτιμα συμπεράσματα για το πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει τις ανθρώπινες δυνατότητες, αλλά και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Ανάμεσα στο line up των ομιλητών ξεχωρίζουν τα ονόματα του κορυφαίου σκακιστή όλων των εποχών Garry Kasparov, όπως επίσης και του Dr. Nicholas Christakis, ο οποίος θα εστιάσει στη σχέση κοινωνικών δικτύων και ΑΙ. Παράλληλα, η προσωπική ιστορία του τυφλού developer της εταιρείας, Saqib Shaikh, που ανέπτυξε την ριζοσπαστική εφαρμογή Seeing AI, αναμένεται να συγκινήσει και να περάσει ένα δυνατό μήνυμα: ότι η τεχνολογία σήμερα οφείλει να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και να τον συμπεριλαμβάνει σε κάθε στάδιο, από την έρευνα και ανάπτυξη μέχρι την τελική χρήση. Ενδιαμέσως, από το βήμα του 4ου Microsoft Summit θα μιλήσει και ο βραβευμένος με Emmy Sean Alexander, Microsoft Principal Director, Microsoft AI, Microsoft Corp.

 

Ευκαιρία για την Ελλάδα η τεχνητή νοημοσύνη

Το συνέδριο στις 14 Μαΐου θα ανοίξει η κα Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η οποία θα εστιάσει στην ευκαιρία που ανοίγει το ΑΙ για την Ελλάδα σήμερα. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη παρουσίαση της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Accenture σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas, που μελετά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται πολίτες και οργανισμοί στη χώρα μας την Τεχνητή Νοημοσύνη, το βαθμό ετοιμότητας της ελληνικής κοινωνίας και των ελληνικών επιχειρήσεων να υιοθετήσουν το ΑΙ, την οικονομική επίπτωση της έγκαιρης υιοθέτησης. Επιπλέον, προτείνει τρόπους ώστε η ελληνική κοινωνία και οικονομία να επωφεληθούν τα μέγιστα από τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις.  

 

Έκθεση με πρωτοπόρες στο ΑΙ ελληνικές επιχειρήσεις

Αναπόσπαστο κομμάτι του 4ου Microsoft Summit θα αποτελέσει και το “ΑΙ Innovator’s Hub”, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που την ημέρα του Summit θα φιλοξενήσει μία έκθεση από 14 πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες – Microsoft partners – που αναπτύσσουν ήδη λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες του 4ου Microsoft Summit θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο διαδραστικές εγκαταστάσεις, που έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν το κοινό για τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Οι εγκαταστάσεις ‘The Store of the Future’ και ‘The Factory of the Future’ θα προσκαλούν το κοινό να φανταστεί πώς θα μοιάζει το retail αλλά και ο κατασκευαστικός τομέας του μέλλοντος με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Σκοπός των δύο showroom είναι να το κάνουν να ονειρευτεί,  να συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον είναι εδώ αλλά και να δείξουν στους επαγγελματίες τις δυνατότητες που έχουν σήμερα για να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους, μέσα από λύσεις ΑΙ που έχουν αναπτύξει συνεργάτες της εταιρείας.

MICROSOFT SUMMIT,ΣΥΝΕΔΡΙΟ,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home