Η Microsoft στο σαλόνι μας

Στη φετινή CES, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τεχνολογίας, η Microsoft είχε μια από τις κεντρικές ομιλίες. Τι ετοιμάζει;

Η Microsoft στο σαλόνι μας

Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, να επικεντρωθεί στη στρατηγική του αμερικανικού κολοσσού στο χώρο των tablets όταν θα έβγαινε να μιλήσει σε μία από τις κεντρικές ομιλίες στη CES 2011.

Όμως, ο κ. Μπάλμερ προτίμησε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο Kinect, το περιφερειακό που επιτρέπει σε όσους έχουν ένα Xbox 360 να παίζουν με τα χέρια και τα πόδια τους...

Και μόνο το γεγονός ότι έχουν πουληθεί περί τα 8 εκατ. Kinect μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες –όταν η Microsoft περίμενε 5 εκατ.- είναι ένας λόγος για να ασχοληθεί κάποιος λίγο περισσότερο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Πέραν αυτού, όμως, ο επικεφαλής της Microsoft παρουσίασε ένα διαφορετικό όραμα για το Xbox και το Kinect.

Δηλαδή, παρουσίασε μία εικόνα όπου η παιχνιδομηχανή της Microsoft θα εξελιχθεί στο κέντρο του ψηφιακού σαλονιού και μέσω του Kinect θα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί ταινίες, να ψυχαγωγείται και να έρχεται σε επικοινωνία με έναν πολύ πιο φυσικό τρόπο.

Γενικότερα, η Microsoft βρήκε την ευκαιρία για να υποστηρίξει ότι μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το σαλόνι και την τηλεόραση μας, αποφεύγοντας, όμως, να μιλήσει για δικτυωμένες τηλεοράσεις όπως άλλοι «παίκτες».

Πέραν του Kinect, ο κ. Μπάλμερ αναφέρθηκε, φυσικά, και στα tablets που θα έχουν μία νέα, ειδικά προσαρμοσμένη έκδοση των Windows 7. Αυτό που δεν είπε είναι ότι το κόστος των περισσότερων από αυτά τα Windows-based tablets θα είναι αρκετά υψηλό.

Σημειωτέον πως Asus και Samsung ανακοίνωσαν tablets που θα βασίζονται στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και αναμένονται εντός του α’ εξαμήνου του 2011.

Τέλος, ο επικεφαλής της Microsoft μίλησε και για τα Windows 8, τα οποία θα έχουν μία βασική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Θα μπορούν να «τρέξουν» και σε μηχανήματα, η κεντρική μονάδα των οποίων θα είναι το αποκαλούμενο system-on-a-chip. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα Windows 8 θα είναι διαθέσιμα σε πολύ πιο ευρεία γκάμα συσκευών.

Ίσως, η Microsoft να θέλει να προλάβει τα συστήματα που θα προσφέρουν τα πάντα στο Διαδίκτυο, δηλαδή το cloud computing.

KINECT,MICROSOFT XBOX,WINDOWS 7,TABLETS,CLOUD COMPUTING,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home