Το site Ellinika Hoaxes είναι ο επίσημος συνεργάτης του Facebook για την επαλήθευση γεγονότων στην Ελλάδα

Deasy @ 02.05.2019
Το site Ellinika Hoaxes είναι ο επίσημος συνεργάτης του Facebook για την επαλήθευση γεγονότων στην Ελλάδα

Τον επίσημο συνεργάτη του για την Ελλάδα του προγράμματος επαλήθευσης των γεγονότων ανακοίνωσε το Facebook. Όπως έγινε γνωστό, η Ελλάδα έρχεται να προστεθεί στη λίστα του προγράμματος (με τέσσερις ακόμα χώρες, Πορτογαλία, Κροατία, Βόρεια Ιρλανδία και Λιθουανία), μια κίνηση που έρχεται στην κρίσιμη περίοδο που προηγείται των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαΐου.

Ξεκινώντας από σήμερα λοιπόν ο οργανισμός επαλήθευσης γεγονότων στην Ελλάδα, που θα εξετάζει και θα αξιολογεί την ακρίβεια του περιεχομένου στο Facebook θα είναι το site Ellinika Hoaxes.

 

To πρόγραμμα επαλήθευσης γεγονότων του Facebook

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 21 συνεργάτες που ελέγχουν περιεχόμενο σε 14 ευρωπαϊκές γλώσσες: Κροατικά, Δανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Λιθουανικά, Πολωνικά, Σουηδικά και Νορβηγικά. Αν ένας συνεργάτης αποτιμήσει μια είδηση ως ψευδή, αυτή θα εμφανίζεται χαμηλότερα στη ροή ειδήσεων, με στόχο να μειωθεί σημαντικά η διασπορά της, η εξάπλωσή της δηλαδή και ο αριθμός των ανθρώπων που θα τη δουν. Στόχος του προγράμματος είναι να εξαλειφθεί η διασπορά ψευδών ειδήσεων που έχουν οικονομικό κίνητρο, ενώ η μέχρι τώρα εμπειρία από την πρακτική του προγράμματος έχει δείξει ότι όταν μια είδηση χαρακτηρισθεί ως ψευδής, η εξάπλωσή της μειώνεται κατά 80%.

FAKE NEWS,ΕΥΡΩΠΗ,ΕΛΛΑΔΑ,ELLINIKA HOAXES,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home