«Οσκαρική» νίκη για το Netflix

Και τις υπόλοιπες streaming υπηρεσίες.

«Οσκαρική» νίκη για το Netflix

Είναι μια υπόθεση που έρχεται σε συνέχεια από την αντίστοιχη του Φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες, το οποίο είχε αποκλείσει το Netflix από τη διαγωνιστική διαδικασία, θεωρώντας ότι για να μπει μία παραγωγή σ’ αυτή θα πρέπει να έχει προβληθεί σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα της Γαλλίας.

Τώρα ήταν η ώρα της Ακαδημίας Κινηματογράφου στις ΗΠΑ να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν μια αντίστοιχη πορεία, αποκλείοντας το Netflix αλλά και τις υπόλοιπες streaming πλατφόρμες από μελλοντικές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ. Αφορμή είχε σταθεί η ταινία Roma, παραγωγής Netflix, η οποία παίχτηκε για μόλις 3 εβδομάδες σε συγκεκριμένες κινηματογραφικές αίθουσες πριν γίνει διαθέσιμη και στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα για την υποψηφιότητα μιας ταινίας στα Όσκαρ αρκεί να προηγηθεί των υπολοίπων καναλιών διανομής η προβολή της για μία εβδομάδα σε μόλις 3 κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες διεκδικούσαν αλλαγή, ζητώντας 90 ημέρες αποκλειστικής προβολής, θεωρώντας ότι αυτή η πρακτική θα ζημιώσει σε βάθος χρόνου τον κλάδο. «Θα οδηγήσει σε μείωση των εισιτηρίων», «δεν ευνοεί τις επενδύσεις που κάνουν οι κινηματογραφικές αίθουσες» ήταν δύο από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν. Δίπλα τους συνασπίστηκαν ηχηρά ονόματα του κινηματογράφου, όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ωστόσο, η Ακαδημία Κινηματογράφου δεν αποδέχτηκε τα αιτήματά τους, αποφασίζοντας χθες ότι τα κριτήρια παραμένουν ως έχουν. Το Netflix και οι άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες μπορούν να πανηγυρίζουν. Τουλάχιστον για ένα χρόνο, καθώς η Ακαδημία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει το θέμα σε ένα χρόνο από σήμερα.

NETFLIX,ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ,ΟΣΚΑΡ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home