Αποκαλυπτήρια για το Tesla Model Y

To 5o ηλεκτρικό μοντέλο της και το δεύτερο στην κατηγορία των SUV αποκάλυψε χθες η Tesla. Το Tesla Model Y πρακτικά είναι ένα ψηλότερο Model 3 και έρχεται να προστεθεί στη γκάμα των αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας με στόχο να κοντράρει τους ευρωπαίους κατασκευαστές που δείχνουν να σημαδεύουν την κατηγορία των ηλεκτροκίνητων SUV, ως κατηγορία κλειδί για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Το Model Y θα κυκλοφορήσει τόσο σε πισωκίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, με την αυτονομία και άλλες επιδόσεις να διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ τους. Ειδικότερα, η αυτονομία για το πισωκίνητο Model Y φθάνει τα 480 χιλιόμετρα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ/ώρα με την επιτάχυνση 0-96χλμ να διαμορφώνεται στα 5,5 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα, οι επιδόσεις για το τετρακίνητο έχουν διαμορφωθεί ως εξής: αυτονομία 450 χιλιόμετρα, τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-96χλμ 3,5 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση η παραγωγή του θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, με την εταιρεία να προσθέτει ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς για τις εκδόσεις που θα κοστίζουν από 42.700 έως 55.000 δολάρια. Έξι μήνες αργότερα, την Άνοιξη του 2021 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις και για τη φθηνή έκδοση των 39.000 δολαρίων.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home