Sony Mobile: θέλει να προσφέρει απολαυστική «κινηματογραφική» εμπειρία από τα νέα Xperia

Deasy @ 25.02.2019

Στην πλούσια τεχνογνωσία που διαθέτει στον κινηματογράφο μέσω της Sony Pictures επενδύει η Sony Mobile, η οποία στη Βαρκελώνη παρουσίασε τρεις premium προτάσεις με cinema wide οθόνη 21:9.  Δύο εξ αυτών, το Xperia 10 και το Xperia 10 Plus, τοποθετούνται στη μεσαία κατηγορία, με το Xperia 1, που θα έρθει λίγο αργότερα, να ανεβαίνει επίπεδα πιο πάνω και να αποτελεί την κορυφαία πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας.

 

Sony Xperia 1

Το πρώτο smartphone στον κόσμο με οθόνη 4Κ OLED 21:9 CinemaWide (6,5 ιντσών) και τεχνολογία επεξεργασίας HDR είναι το Sony Xperia 1. Η οθόνη αυτή εξασφαλίζει στο τηλέφωνο κορυφαία αναπαραγωγή περιεχομένου, με την εταιρεία να σημειώνει ότι οι κινηματογραφικές αναλογίες και η ακριβής αναπαραγωγή χρωμάτων εκφράζει πραγματικά το όραμα των δημιουργών του περιεχομένου.

Το Xperia 1 έχει τονική διαβάθμιση 10 bit που αναπαριστά αμέτρητα χρώματα, βαθύτερα επίπεδα μαύρου, ενώ τα χρώματα φαίνονται πιο φυσικά. Έμπνευση για την υλοποίησή της είναι τα Master Monitors επαγγελματικής τεχνολογίας της Sony που χρησιμοποιούνται σε κορυφαίες παραγωγές της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Η οθόνη, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας που αναπτύχθηκαν ειδικά γι’ αυτήν, υποστηρίζει μεγάλο χρωματικό εύρος ITU-R BT.2020, καθώς και DCI-P3 με Illuminant D65.

Αναπόσπαστο κομμάτι μιας κινηματογραφικής εμπειρίας είναι και ο ήχος, με το Xperia 1 εμπλουτίστηκε με πολυδιάστατο ήχο Dolby Atmos. Η ρύθμιση του ήχου στο Xperia 1 αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Sony Pictures Entertainment, διασφαλίζοντας ότι η ακουστική εμπειρία του χρήστη παραμένει ακριβώς όπως την σχεδίασαν οι δημιουργοί του. Η εμπειρία ψυχαγωγίας επεκτείνεται και στο gaming, με την οθόνη να προσφέρει βαθύτερη οπτική της ροής του παιχνιδιού, ενώ η λειτουργία Game Enhancer βελτιστοποιεί την απόδοση, μπλοκάρει ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις, ενώ παρέχει τη δυνατότητα μαγνητοσκόπησης gameplay και αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών online.

 Στον τομέα της φωτογραφίας το Xperia 1 έρχεται με τριπλή κύρια κάμερα και χαρακτηριστικά που έχουμε δει στις κορυφαίες προτάσεις της στη σειρά καμερών «α». Ειδικότερα, το σύστημα των φακών περιλαμβάνει έναν ευρυγώνιο φακό 16mm για τοπία, πολυχρηστικό φακός 26mm, αλλά και φακό 52mm για λήψεις telephoto. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά σε smartphone, το Xperia 1 έχει τη δυνατότητα ακριβούς αυτόματης εστίασης στο ανθρώπινο μάτι (Eye AF), ενώ ταυτόχρονα προσφέρει συνεχόμενη φωτογράφιση με έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με ακριβή εστίαση και βέλτιστη έκθεση.

Αντίστοιχα, η εγγραφή video δανείζεται λειτουργίες από τη διάσημη ψηφιακή Full Frame κάμερα κινηματογράφου «VENICE», επιτρέποντας τη δημιουργία video σε φυσικούς κινηματογραφικούς τόνους και εφαρμογή προεπιλεγμένων ρυθμίσεων διαχείρισης χρώματος με τη νέα λειτουργία Cinema Pro. Η μέγιστη ποιότητα εγγραφής φθάνει το 4K HDR στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο και σε format 21:9.

Ο προηγμένος εξοπλισμός του Sony Xperia 1 περιλαμβάνει Qualcomm Snapdragon 855, με δυνατότητες Gigabit LTE υψηλής ταχύτητας, έως και 25% ταχύτερο CPU, έως 40% ταχύτερη απόδοση GPU σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, καθώς και Snapdragon Elite Gaming για την άψογη διαχείριση εφαρμογών και παιχνιδιών με μεγάλες απαιτήσεις επεξεργαστή.

Τέλος, η χωρητικότητα της μπαταρίας φθάνει τα 3.300mAh και συνδυάζεται με λειτουργίες εξοικόμησης ενέργειας αλλά και γρήγορης φόρτισης.

 

Xperia 10 και Xperia 10 Plus

Τα δύο νέα μοντέλα θα έρθουν στην αγορά νωρίτερα από το Xperia 1 και αποτελούν τις νέες προσθήκες της εταιρείας στη μεσαία κατηγορία. Το Xperia 10 και το Xperia 10 Plus μοιράζονται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, ενώ ξεχωρίζουν μεταξύ τους χάρη στη διαφορά οθόνης, με το 10άρι να έχει οθόνη 6 ιντσών και το Plus 6,5 ιντσών (ωστόσο και οι δύο οθόνες έχουν ανάλυσης Wide FullHD+). Αντίστοιχα, στην πίσω πλευρά και οι δύο συσκευές διαθέτουν διπλή κάμερα. Σε επίπεδο χαρακτηριστικών, οι κάμερες στο Xperia 10 προσφέρουν ανάλυση 13MP+5MP, ενώ στο Xperia 10 Plus 12MP+8MP, με τo δεύτερο φακό να προσφέρει 2x οπτικό zoom.

Τα Xperia 10 και Xperia 10 Plus διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία ήχου με τις τεχνολογίες High-Resolution Audio και LDAC της Sony, που συμπληρώνεται με την μηχανή ψηφιακής βελτίωσης ήχου, η οποία αναβαθμίζει αυτόματα τα συμπιεσμένα αρχεία ήχου σας.

Και οι δύο συσκευές έρχονται με chipset Qualcomm Snapdrago (630 για το Xperia 10, 636 για το Xperia 10 Plus), ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας διαμορφώνεται από τα 2870mAh έως τα 3000mAh, ανάλογα με το μοντέλο.

SMARTPHONES,SONY XPERIA 10,SONY XPERIA 1,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home