Καταπέλτης εναντίον του Facebook

Deasy @ 18.02.2019
Καταπέλτης εναντίον του Facebook

Ανοιχτές κατηγορίες σε βάρος του Facebook διατυπώνει η επιτροπή ψηφιακών μέσων, πολιτισμού, μέσων και αθλητισμού του βρετανικού Κοινοβουλίο, που υποστηρίζει πως το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο εν γνώσει του παραβίασε τους νόμους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η επιτροπή επικαλείται μεταξύ άλλων και έγγραφα που κατέσχεσε το περασμένο φθινόπωρο και από τα οποία προκύπτει πως το Facebook είχε εκφράσει την προθυμία του να παρακάμψει τις ρυθμίσεις απορρήτου των χρηστών, στο πλαίσιο συνεργασίας του με τρίτες εταιρείες.

Η επιτροπή χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφέροντας πως “επιχειρήσεις όπως το Facebook δεν θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν ψηφιακοί γκάνγκστερ που θεωρούν εαυτούς πως είναι υπεράνω των νόμων”.

Φυσικά το Facebook απάντησε λέγοντας πως δεν έχει παραβιάσει κανέναν νόμο και πως είναι πρόθυμο σε κάποιας μορφής ρύθμιση (!)

Σύμφωνα με την επιτροπή:

- Τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να υπακούουν σε έναν υποχρεωτικό κανόνα δεοντολογίας

- Μια ανεξάρτητη αρχή στη Βρετανία θα πρέπει να ελέγχει τις δραστηριότητες των τεχνολογικών εταιρειών και θα μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον τους

- Οι δραστηριότητες των κοινωνικών δικτύων στη διαφήμιση θα πρέπει να αποτυπωθεί σε μια ολοκληρωμένη έρευνα που θα διενεργήσει η αρχή ανταγωνισμού

- Πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο το Facebook να έχει αναμειχθεί σε ενέργειες σε βάρος του ανταγωνισμού

- Η κυβέρνηση οφείλει να ελέγξει αν υπήρξε χειραγώγηση των ψηφοφόρων σε προηγούμενες εκλογές

Στενεύει ο κλοιός...

 

FACEBOOK,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home