H Canon εμπλουτίζει το οικοσύστημα των mirrorless fullframe με την EOS RP

Ελαφρύτερο σώμα για προχωρημένους ερασιτέχνες.

Deasy @ 14.02.2019
Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της πρώτης mirrorless fullframe φωτογραφικής μηχανής από την Canon η ιαπωνική εταιρεία εμπλουτίζει το οικοσύστημά της με ένα ακόμη μοντέλο την EOS RP.

Η Canon EOS RP διαθέτει ένα πιο μικρό, πρακτικό σώμα και απευθύνεται σε προχωρημένους ερασιτέχνες, και σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ιδανική για ταξιδιωτική φωτογραφία, τοπία, πορτρέτα και βιντεοσκόπηση. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στους φωτογράφους και τους κινηματογραφιστές να εξερευνήσουν και να αξιοποιήσουν το πλήρες χαρτοφυλάκιο φακών EF και EF-S της Canon.

Εκτός του νέου σώματος, η Canon ανακοίνωσε και ένα νέο ευέλικτο φακό, γενικής χρήσης, τον RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, ο οποίος προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα παρουσιάσει άλλους πέντε φακούς RF Mount, που θα απευθύνονται τόσο στους ερασιτέχνες υψηλών απαιτήσεων όσο και στους επαγγελματίες φωτογράφους.

 

Αυτή είναι η Canon EOS RP

Παρά το μικρό της σώμα, το βάρος του οποίου είναι μόλις 485 γραμμάρια, η Canon EOS RP δεν κάνει την παραμικρή υποχώρηση στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το σύστημα EOS R της ιαπωνικής εταιρείας. Ο full frame αισθητήρας τύπου CMOS με ανάλυση 26,2 Megapixel της EOS RP, σε συνδυασμό με τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή εικόνας Canon DIGIC 8, αναβαθμίζει τις δημιουργικές δυνατότητες χάρη στην ιδανική ισορροπία μεταξύ λεπτομέρειας, ελέγχου βάθους πεδίου, και απίστευτης απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η ευαισθησία ISO, η οποία βελτιστοποιείται για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, φτάνει το 40.000, ­­– και μάλιστα μπορεί να επεκταθεί μέχρι και την τιμή ISO 102.400 – συνδυάζεται με το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF, επιτρέποντας στους φωτογράφους να δουλεύουν ακόμη και στο πιο σκοτεινό περιβάλλον, με δυνατότητα λήψης ακόμη και μέχρι την τιμή -5 EV.

Tο σύστημα διόρθωσης DLO (Digital Lens Optimiser) εφαρμόζεται εσωτερικά στους φακούς RF, και μέχρι και σε πέντε διαφορετικούς φακούς EF, όταν αυτοί εγγράφονται στη μηχανή. Για τις επιλογές επεξεργασίας μετά τη λήψη (post-editing), η EOS RP προσφέρει την τελευταία γενιά τύπου αρχείου CR3 14-bit RAW, παράλληλα με επιλογή για καταγραφή σε compact RAW, που εξοικονομεί περί το 40 τοις εκατό του μεγέθους αρχείου, σε σύγκριση με τo τυπικό RAW φορμά. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η αποθήκευση περισσότερων εικόνων στην κάρτα μνήμης, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία των λήψεων σε RAW. Για άμεση δυνατότητα διόρθωσης, η μηχανή χάρη στη λειτουργία Creative Assist, προσφέρει μια σειρά από φίλτρα, εφέ, και επιλογές ελέγχου, οι οποίες οδηγούν ευκολότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, για άμεσο διαμοιρασμό.

Η EOS RP διαθέτει το κορυφαίο σύστημα Dual Pixel CMOS AF, με μόλις 0,05 δευτ.  και ακρίβεια μέχρι και 4779 επιλεγμένων θέσεων αυτόματης εστίασης, σε μια ευρεία περιοχή κάδρου (88%). Η κάμερα διαθέτει τη λειτουργία Touch and Drag AF, προσφέροντας έλεγχο της περιοχής εστίασης με ένα άγγιγμα στην οθόνη LCD.

Για τη λήψη πορτρέτων υπάρχει η λειτουργία Eye AF, που επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση και εστίαση στα μάτια του φωτογραφιζόμενου, όταν χρησιμοποιείται η κατάσταση Face Detect, ενώ όταν καταγράφονται κινούμενα θέματα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και συνεχούς εστίασής τους. Τέλος, για τη μακροφωτογράφηση υπάρχει η λειτουργία Spot AF, ενώ ανάμεσα στις άλλες καταστάσεις αυτόματης εστίασης περιλαμβάνονται οι Face AF, 1pt AF, Expanded AF και Zone AF, οι οποίες παρέχουν ευελιξία για λήψεις σε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων.

 

Χειρισμός επιπέδου EOS, χωρίς συμβιβασμούς

Σχεδιασμένη για λήψεις κάτω από πολλά είδη συνθηκών, η μηχανή βασίζεται σε έναν σκελετό κράματος μαγνησίου, διαθέτοντας εξωτερικά μέρη υψηλής μηχανολογικής ακρίβειας, μεταξύ των οποίων υλικά στεγανοποίησης που προστατεύουν από τη σκόνη και την υγρασία. Εύχρηστη κατά τη λειτουργία, η EOS RP προσφέρει το ισχυρό σύστημα σταθεροποίησης Dual Sensing IS, το οποίο μειώνει τους κραδασμούς της μηχανής κατά τη χειροκίνητη φωτογράφηση, καθώς και κατάσταση αθόρυβης καταγραφής σκηνών. Ο ρυθμός συνεχόμενων λήψεων που φτάνει τα 5 fps, ή 4 fps με την επιλογή  αυτόματης εστίασης - Servo AF, σε συνδυασμό με την υποδοχή καρτών μνήμης UHS-II, παρέχει απεριόριστη ενδιάμεση μνήμη (buffer) κατά τη λήψη αρχείων JPEG ή RAW – χαρακτηριστικό επαρκές για την καταγραφή δράσης στα ταξίδια. Η EOS RP διαθέτει το γνώριμο κράτημα της σειράς EOS, παρέχοντας ευελιξία χάρη στα προσαρμοσμένα χειριστήρια, ενώ ενσωματώνει μια υψηλής ανάλυσης (διαγωνίου 7,5 εκατοστών) περιστρεφόμενη οθόνη αφής.

Η Canon EOS RP υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi, επιτρέποντας τον εύκολο και γρήγορο διαμοιρασμό των λήψεων, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν τη μηχανή τους μέσω των «έξυπνων» συσκευών τους, για να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο από απόσταση, μέσω Wi-Fi. Η εφαρμογή Canon Connect App επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων της μηχανής, ζωντανή εικόνα επισκόπησης και επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιείται η μηχανή από απόσταση με τη χρήση Bluetooth. Για το διαμοιρασμό εν κινήσει, η EOS RP μπορεί να συγχρονίσει αυτομάτως τις εικόνες με μια «έξυπνη» συσκευή, όπως και να μεταφέρει δεδομένα RAW στην εφαρμογή Canon DPP Express app για επεξεργασία σε tablet ή smartphone.


video υψηλής ποιότητας         

Χάρη στον επεξεργαστή DIGIC 8, η EOS RP είναι σε θέση να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 4K σε ρυθμό 25 fps και Full HD στα 60 fps. Με χαρακτηριστικά όπως 4K time-lapse, λειτουργία χρονομέτρησης (Interval Timer), εστίαση Movie Servo AF και λήψη ταινιών HDR, οι χρήστες μπορούν να συλλάβουν σκηνές γρήγορης δράσης αλλά και αργής κίνησης, καθώς και να πετύχουν εκτεταμένο δυναμικό εύρος. Το σύστημα Dual Pixel CMOS AF επιτρέπει την ακριβή εστίαση και αναγνώριση προσώπων, ενώ το Movie Digital IS παρέχει σταθεροποίηση του βίντεο σε 5 άξονες, έτσι ώστε να εξισορροπήσει τους κραδασμούς και τις απότομες κινήσεις, κατά τη χειροκίνητη βιντεοσκόπηση. Οι υποδοχές μικροφώνου και ακουστικών βοηθούν στην καταγραφή και παρακολούθηση της ηχογράφησης σε πραγματικό χρόνο, ενώ η περιστρεφόμενη οθόνη αφής Vari-Angle καθιστά άνετες τις λήψεις σε μια ποικιλία γωνιών. Η λειτουργία στιγμιοτύπων βίντεο (Video Snapshot) αποτελεί έναν εύκολο τρόπο δημιουργίας ενός περιληπτικού βίντεο μιας ταξιδιωτικής περιπέτειας, συνδυάζοντας αποσπάσματα 4, 6, ή 8 δευτερολέπτων, που συμπυκνώνουν αξιομνημόνευτα περιστατικά και σκηνές. Ο αλγόριθμος κωδικοποίησης (codec)  είναι εύκολος στη διαχείριση και επιτρέπει γρήγορη επεξεργασία, μειωμένα μεγέθη αρχείων και αποδοτικότερη αποθήκευση.

 
CANON EOS R SYSTEM,CANON EOS RP,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,CANON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home