Τι είδαμε στο Παρίσι από την Honor

Τι είδαμε στο Παρίσι από την Honor

Όπως θα διαβάσατε από το deasy ή από το σύνολο των τεχνολογικών ενημερωτικών Μέσων στην Ελλάδα και το εξωτερικό η Honor παρουσίασε προχθές τη νέα της ναυαρχίδα, το Honor View 20. Μια συσκευή που όπως γράψαμε ανεβάζει επίπεδο την εταιρεία, δείγμα της διάθεσής της να κινηθεί ακόμα πιο δυναμικό στο πεδίο των smartphones και όχι μόνο. Μπορεί το Honor View 20 να μονοπώλησε σχεδόν το ενδιαφέρον της προχθεσινής εκδήλωσης στο Παρίσι, όμως η κινεζική εταιρεία δεν έδειξε μόνο αυτό στη γαλλική πρωτεύουσα. Αντιθέτως, η εταιρεία έκρυβε αρκετές ειδήσεις, που πιθανώς στο μέλλον να αποδειχθεί ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία…

 

Τεράστια ανάπτυξη το 2018

Η Honor μεγαλώνει. Το αντιλαμβανόμαστε ακόμα και εδώ, στη μικρή ελληνική αγορά, όμως τα νούμερα δείχνουν ότι και σε παγκόσμιο επίπεδο η εταιρεία (ή το brand, το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκει στη Huawei) γνωρίζει πολύ σημαντική ανάπτυξη.

Όπως σημείωσε στη διάρκεια της παρουσίασης ο επικεφαλής της, George Zhao, οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2018 στις αγορές εκτός Κίνας έφθασαν το 170%. Ειδικότερα για την Ευρώπη, η αγορά της οποίας θεωρείται πολύ σημαντική για το σύνολο των κατασκευαστών μερικά επιτεύγματα της Honor έχουν ιδιαίτερη σημασία. Για παράδειγμα, στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) η εταιρεία είναι ήδη στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης όσον αφορά τα μερίδια αγοράς, ενώ στη Ρωσία έχει σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση. Παρόμοιες επιτυχίες βλέπουμε και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, όπως στη Μέση Ανατολή, όπου στα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία είναι επίσης στην πρώτη πεντάδα.

 

Αλλαγή στρατηγικής

Οι επιτυχίες αυτές, ως προς το μερίδιο αγοράς της, είναι ίσως και ο οδηγός της Honor να αλλάξει στρατηγική. Με δεδομένο πλέον ότι έχει δημιουργήσει μια ευρεία βάση καταναλωτών η Honor δεν απευθύνεται «στους γενναίους» (όπως έγραφε στο προηγούμενο σλόγκαν της – for the brave) αλλά στο σύνολο της βάσης. Ίσως ναι, η εστίαση να παραμένει στο νεανικό κοινό αλλά είναι δεδομένο ότι η εταιρεία κλείνει το μάτι και στα υπόλοιπα κοινά της αγοράς.

Το νέο σλόγκαν της Honor δείχνει τη διάθεση της Honor να χτίσει πάνω στο δικό της οικοσύστημα (Honor My World). Ναι, τα smartphones θα παραμείνουν το επίκεντρο αλλά είναι εμφανές ότι περιμετρικά τους η εταιρεία  θα χτίσει ένα σύνολο συσκευών με στόχο να διευρύνει το αποτύπωμά της. Στο Παρίσι είδαμε το πρώτο δείγμα. Ένα smartwatch, ένα smart band και ένα ζεύγος ασύρματων ακουστικών, όπως ακριβώς τα AirPods της Apple. Συσκευές με πολύ καλές επιδόσεις, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, που σε αρκετές περιπτώσεις υπερέχουν του ανταγωνισμού. Η εκτίμηση είναι όμως ότι η εταιρεία δεν θα μείνει μόνο σ’ αυτές τις κατηγορίες και στο μέλλον θα τη δούμε να πειραματίζεται με καινούργιες. Έξυπνα ηχεία και προϊόντα smart home είναι ίσως αυτά που θα ακολουθήσουν πρώτα…

Ενδεικτική της «ενηλικίωσης» της Honor είναι μία ακόμα συνεργασία της. Αυτή τη φορά είναι ο ιταλικός οίκος μόδας Moschino, με τον οποίο η κινεζική εταιρεία έδειξε μια customed έκδοση του Honor View 20, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Έτσι μετά τη Red Bull, το National Geographic, η Honor μπαίνει και σε ένα ακόμα «χωράφι» για να κερδίσει λίγη παραπάνω αναγνωρισιμότητα.  

 

Το 2019 είναι μια κρίσιμη χρονιά

Την παρουσίαση των νέων προϊόντων στο Παρίσι ακολούθησε και η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Honor, George Zhao, σε μερίδα δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Zhao χαρακτήρισε το 2019 ως μια κρίσιμη χρονιά για την Honor, η οποία είναι στη μέση του τριετές πλάνου της εταιρείας. Η κρισιμότητα για τον ίδιο έγκειται στις τεχνολογίες που θα βγουν μπροστά τους επόμενους μήνες και τις τάσεις που θα επικρατήσουν, όμως προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αφορά και έναν ακόμα παράγοντα που απέφυγε να σχολιάσει. Η “ιστορία της Huawei”, η πολιτικοποίηση του παιχνιδιού στην αγορά της τεχνολογίας, τώρα που μπαίνουμε σιγά-σιγά στην εποχή του 5G.

Για τον κ. Zhao, οι πιο σημαντικές εξελίξεις στο 5G θα έρθουν το 2020, χρονιά στην οποία θα δούμε και την πρώτη τέτοια συσκευή της Honor. Μια συσκευή που σύμφωνα με όσα ανέφερε θα απευθύνεται στα υψηλά στρώματα της αγοράς, με τις επόμενες που θα ακολουθήσουν να διευρύνουν το πεδίο στο οποίο θα απευθυνθεί η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Honor το smartphone του μέλλοντος θα είναι ακόμα πιο ισχυρό, διαθέτοντας περισσότερες λειτουργίες. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα τολμηρός στην πρόβλεψή του (άλλωστε η τεχνολογία μας έχει διαψεύσει αρκετές φορές για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί) ο κ. Zhao σημείωσε ότι η Honor μελετάει τον τρόπο με τον οποίο το smartphone θα αντικαταστήσει πλήρως το φορητό υπολογιστή στο μέλλον, όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθεί ακόμα περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές.

HONOR VIEW 20,SMARTPHONES,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,HONOR,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home