Σήματα κινδύνου από την Apple

Deasy @ 03.01.2019
Σήματα κινδύνου από την Apple

Προς τα κάτω αναθεώρησε η Apple τις προβλέψεις της για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού της έτους, λόγω μικρότερης του αναμενομένου ζήτησης για τα iPhone στην Κίνα και σε αναπτυσσόμενες αγορές. Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 16 ετών που η Apple αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την πορεία των εσόδων και είναι φυσικά η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από το λανσάρισμα των iPhone το 2007.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδά της στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου θα φτάσουν τα 84 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν πως ο τζίρος θα φτάσει τα 91,5 δισ. δολάρια ενώ η ίδια η Apple στην προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για έσοδα μεταξύ 89 και 93 δισ.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Apple είχε ανασταλεί προσωρινά, για τις ανάγκες της ανακοίνωσης και μετά την επανέναρξη των συναλλαγών έφτασε να υποχωρεί κατά 8,5% και να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017.

Μιλώντας στο CNBC ο Tim Cook διέψευσε ότι τα προϊόντα της Apple βρίσκονται στο στόχαστρο του Πεκίνου αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένοι καταναλωτές να μην προτιμούν την Apple μόνο και μόνο επειδή είναι αμερικανική εταιρεία.

IPHONE,ΚΙΝΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home