Τέσσερις στους δέκα αγοράζουν online

Τέσσερις στους δέκα αγοράζουν online

Αρκετό ενδιαφέρον εμφανίζουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα το 2018. Πρώτα πρώτα κα ισύμφωνα με τη σχετική έρευνα, το 40,2% όσων κάνουν χρήση του Internet αγόρασαν κάποιο προϊόν ή υπηρεσία στο 1ο τρίμηνο της χρονιάς, από 36,4% το 2017.

Δεν είναι και κανένα τρελό ποσοστό αλλά μην ξεχνάς πως είχαμε και capital controls που μπορεί να δυσκόλεψαν τις online αγορές από το εξωτερικό. Η πιο “ζεστή” περιοχή για το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 45,7% και ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα με 41,3%.

Όμως μην νομίζεις πως έσπευσαν όλοι να αγοράσουν από τα Amazon και τα Ebay και τα άλλα ξένα μαγαζιά, το 86% των αγορών πραγματοποιήθηκε εντός συνόρων και το 35% από χώρες της Ε.Ε., εννοείται βέβαια πως επειδή αυτοί οι δύο αριθμοί δεν αθροίζουν στο 100%, κάποιοι κάνουν αγορές και από Ελλάδα και από Ε.Ε.

Νομίζουμε πως αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί των capital controls η εικόνα θα ήταν ελαφρά διαφορετική. 

Από όσους έκαναν αγορές, το 54% πλήρωσε συνολικά 99 ευρώ, 35,6% πλήρωσε κάπου μεταξύ 100 και 400 ευρώ και μόνο ένας στους 10 ξόδεψε περισσότερα από 500 ευρώ.

E-COMMERCE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home