Η Αγγλία μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση για το 5G της Huawei

Deasy @ 04.12.2018
Η Αγγλία μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση για το 5G της Huawei

Η αλήθεια είναι ότι δεν βγαίνουν κάθε μέρα οι επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών για να κάνουν κάποια δημόσια τοποθέτηση. Επομένως τα λόγια του Alex Younger, του ισχυρού άνδρα της αγγλικής MI6 έχουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Όπως διαβάζουμε στην Wall Street Journal, ο κ. Younger κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Νέας Ζηλανδίας να αποκλείσει τη Huawei από την προμήθεια εξοπλισμού για τα δίκτυα του 5G, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας. Κινήσεις που με τη σειρά τους βρίσκονται κάτω από το πέπλο της αμερικανικής πίεσης να αποκλειστεί η κινεζική εταιρεία από τα δίκτυα 5G σε όλες τις συμμαχικές χώρες.

Στις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Younger ήταν αρκετά διπλωματικός, ωστόσο αναφέρθηκε στις πτυχές του ζητήματος που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, πριν η Αγγλία αποφασίσει αν θα κινηθεί και εκείνη προς την ίδια κατεύθυνση. «Πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε άνετοι με την ιδιοκτησία αυτών των πλατφορμών (εννοώντας τη Huawei) στην περίπτωση που οι σύμμαχοί μας έχουν μια σαφή θέση. Αυτό δεν είναι απλό» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Younger.

Ο ίδιος προχώρησε σε μια διάκριση μεταξύ δικτύου 4G, στο χτίσιμο του οποίου η Huawei είχε κυρίαρχη θέση και του δικτύου 5G, σημειώνοντας ότι για το πρώτο οι δύο πλευρές είχαν συνάψει ένα μνημόνιο κατανόησης που εξασφάλιζε στην Αγγλία να παρακολουθεί πτυχές της συγκεκριμένης τεχνολογίας, κάτι όμως που δεν είναι δυνατό στο 5G.

Το καλύτερο όμως μάλλον το άφησε για το τέλος, καθώς με τα λόγια του ο κ. Younger, έβαλε μάλλον κάτω από την ίδια στέγη τις πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις της Κίνας με την απόφαση για το 5G δίκτυο. O κ. Younger σημείωσε ότι προβληματίστηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Κίνα θα πρέπει να είναι ο κυρίαρχος παράγοντας μέχρι το 2049 σε όλες τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Ιδιαίτερα την τεχνητή νοημοσύνη, τη συνθετική βιολογία και γενετική, προσθέτοντας ότι οι επιδιώξεις αυτές προέρχονται από μία χώρα με εντελώς διαφορετικό νομικό και δεοντολογικό πλαίσιο. «Ποια είναι η απάντησή μας σε αυτό;» διερωτήθηκε, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

5G,ΑΓΓΛΙΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home