Παρουσιάστηκε και επίσημα στην Ελλάδα η Canon EOS R

Deasy @ 25.10.2018
Παρουσιάστηκε και επίσημα στην Ελλάδα η Canon EOS R

Ως μια επανάσταση στο μέλλον της φωτογραφίας και της κινηματογράφησης χαρακτήρισαν το νέο EOS R System, τα στελέχη της Canon Greece, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασής του στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Το νέο σύστημα, όπως σημείωσαν, συνεχίζει την παράδοση της πρωτοπορίας και καινοτομίας που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια με το αρχικό σύστημα EOS.  Τρεις δεκαετίες μετά το σύστημα EOS R αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας, οι πρώτες σελίδες του οποίου γράφονται με το πρώτο σώμα φωτογραφικής μηχανής που φέρει το όνομά του αλλά και τους νέους φακούς.

 

Canon EOS R System

Σύμφωνα με την Canon, το νέο EOS System έχει επανασχεδιαστεί με γνώμονα τις συμβουλές και υποδείξεις κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του υπάρχοντος EOS System από επαγγελματίες και ενθουσιώδεις φωτογράφους και κινηματογραφιστές. Διαθέτει καινοτομική τεχνολογία τόσο για φωτογράφηση όσο και κινηματογράφηση και επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο υπό εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό με ακριβή εστίαση, χάρη στο Dual Pixel CMOS AF.

Μικρό και διακριτικό, το EOS R System προσδίδει ευελιξία, όπως επίσης και το πλεονέκτημα των αθόρυβων λήψεων, ενώ προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα βίντεο από κάθε άλλη μηχανή Canon EOS System (εκτός της σειράς Cinema EOS), επιτρέποντας στους κινηματογραφιστές να αναβαθμίσουν τις αφηγηματικές τους ικανότητες σε ανώτερο επίπεδο, με ανάλυση 4K και χρωματικό βάθος 10-bit μέσω HDMI.

Το EOS R System κληρονομεί όλα τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα του συστήματος, κυρίως πλήρη συμβατότητα με τους υπάρχοντες φακούς EF και EF-S και τα αντίστοιχα αξεσουάρ (με εξαίρεση το φακό Canon EF 35-80mm Power Zoom), όταν χρησιμοποιείται ένας από τους τρεις νέους μετατροπείς φακού, γεγονός το οποίο επεκτείνει τα όρια της σύλληψης εικόνας. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε και τους τέσσερις νέους φακούς, συμβατούς με το EOS R System: RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM και RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM.


Η Canon EOS R

Το πρώτο σώμα φωτογραφικής μηχανής, που υιοθετεί το νέο σύστημα, φέρει και αυτό την επωνυμία EOS R. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία διαθέτει το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης στον κόσμο, και είναι επίσης η πρώτη φωτογραφική μηχανή  στον κόσμο με ικανότητα εστίασης σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού μέχρι και -6EV καθώς και απολύτως αθόρυβες λήψεις, παρέχοντας εκπληκτικής ποιότητας αποτελέσματα κάθε φορά.

Ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά της νέας κάμερας ξεχωρίζουν ο full Frame CMOS αισθητήρας 30,3MP, o επεξεργαστής εικόνας DIGIC 8, το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF, η περιστρεφόμενη οθόνη 3,15 ιντσών και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, το εύρος ISO 50-102400, η υποστήριξη WiFi και Bluetooth κ.α. H νέα Canon EOS R κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά στην τιμή των 2.679 ευρώ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης η Canon μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε μια πολύ μικρή πρώτη εικόνα της Canon EOS R, στην πράξη. Ο χώρος ήταν υποφωτισμένος έτσι ώστε να διαπιστώσουμε τις δυνατότητες της φωτογραφικής σε υψηλά επίπεδα ISO. Λόγω της μικρής διάρκειας του demo (2-3 λεπτά) και της κίνησης του μοντέλου κρατήσαμε ταχύτητα και διάφραγμα σταθερά (1/125s και F4 αντίστοιχα), ρυθμίζοντας μόνο το ISO.  Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά δείγματα φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία εκτός από τη μείωση της ανάλυσης στο Photoshop (πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση).

ISO 3200

ISO 3200

ISO 5000

ISO 5000

ISO 5000

 

CANON EOS R,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,MIRRORLESS FULLFRAME,CANON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home