Πρόστιμο αλά ιταλικά σε Apple και Samsung για την επιβράδυνση των τηλεφώνων τους

Βάρεσαν καμπάνες

Deasy @ 25.10.2018
Πρόστιμο αλά ιταλικά σε Apple και Samsung για την επιβράδυνση των τηλεφώνων τους

Οι γείτονες αγρίεψαν και μην κοιτάς προς τον Βορρά ή την Ανατολή, για τους Ιταλούς γίνεται η κουβέντα, που έριξε πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Apple και 5 εκατ. στην Samsung.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 2018, όταν η ιταλική αρχή που εποπτεύει θέματα λειτουργίας εμπορίου ξεκίνησε έρευνα σε βάρος των εταιρειών για παράβαση των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.

Στην περίπτωση της Apple έπεσε ένα πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ διότι οι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων iPhone είδαν την μπαταρία της συσκευής τους να αδειάζει με ταχύτητα εξαιτίας των αυξημένων ενεργειακών απαιτήσεων του iOS10. Όταν η εταιρεία επιχείρησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την έκδοση 10.2.1 δεν ενημέρωσε τους κατόχους των συσκευών πως η κεντρική τους μονάδα θα λειτουργούσε σε χαμηλότερη ταχύτητα προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια.

Άλλο ένα πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ “έπεσε” στην Apple για τη μη παροχή πληροφοριών στους πελάτες της σχετικά με τη διάρκεια ζωής των μπαταριών και πώς να τις αντικαταστήσουν ή να τις συντηρήσουν.

Το πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στη Samsung αφορά στην εγκατάσταση του Android MArshmallow 6.0.1 στο Note 4 που προκάλεσε, σε αρκετές περιπτώσεις, δυσλειτουργίες στη συσκευή. Η ιταλική αρχή θεώρησε πως η Samsung δεν ενημέρωσε αναλυτικά τους κατόχους των συσκευών για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζαν.

Θα πεις τώρα πως για τέτοιους κολοσσούς τα πρόστιμα είναι ψίχουλα και έχεις δίκιο, αλλά ενδεχομένως να ανοίγουν δρόμο για αγωγές όμοιες με εκείνες που έχουμε συνηθίσει να ακούμε να κατατίθενται στις ΗΠΑ από οργανώσεις καταναλωτών. Υποθέτουμε πως ίσως αυτό να οδηγήσει τις δύο εταιρείες στο να επιχειρήσουν να ακυρώσουν το πρόστιμο προσφεύγοντας στην ιταλική Δικαιοσύνη.

ΙΤΑΛΙΑ,APPLE,SAMSUNG,APPLE,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home