Μεγαλώνουν τα καταστήματα Γερμανός

Νέο κατάστημα-ναυαρχίδα στην Γλυφάδα.

Μεγαλώνουν τα καταστήματα Γερμανός
Τα εγκαίνια του μεγαλύτερου μέχρι στιγμής καταστήματος, υπερδιπλάσιου σε μέγεθος σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, πραγματοποίησε σήμερα στη Γλυφάδα η αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός. Ο νέος χώρος, συνολικού μεγέθους 475 τετραγωνικών μέτρων, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την αλυσίδα, όπου δίνεται ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην βιωματική εμπειρία που θα λαμβάνει ο καταναλωτής από τις σύγχρονες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα.

Για την εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης είναι βεβαίως απαραίτητη η αύξηση του ωφέλιμου χώρου του καταστημάτων της αλυσίδας, όπου είναι εφικτό (είτε στα σημεία που λειτουργούν σήμερα είτε με μεταστέγαση) και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της εκάστοτε αγοράς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μέγεθος ενός μέσου καταστήματος της αλυσίδας Γερμανός είναι σήμερα 66 τετραγωνικά (από 45 που ήταν μερικά χρόνια πριν), με την τάση να συνεχίζει να είναι ανοδική.

Στο νέο βιωματικό κατάστημα, το οποίο «μοιράζεται» σε τρεις ορόφους κυριαρχεί η digital αισθητική και η έμφαση στην εμπειρία του επισκέπτη. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων, η οποία αναδεικνύεται μέσα από ξεχωριστές θεματικές ζώνες, όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν δημοφιλή προϊόντα τεχνολογίας, όπως smartphones, tablets, Smart Gadgets, laptops, αξεσουάρ, καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια ρομποτικής (STEM). Επίσης, μπορούν να περιηγηθούν στις ειδικά διαμορφωμένες βιωματικές γωνιές:

- Smart Home Lounge: ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος σπιτιού, με όλα τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας για «έξυπνα σπίτια», που ενισχύουν την ασφάλεια, μειώνουν το ενεργειακό κόστος και βελτιώνουν την καθημερινότητα των καταναλωτών. 

- Gaming Corner: οι φίλοι του gaming μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα νέα παιχνίδια & κονσόλες και να επιλέξουν ανάμεσα στους νέους τίτλους των games.

- Music: οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρουν και να δοκιμάσουν αξεσουάρ, gadgets αλλά και hi- tech προϊόντα ήχου.

- Fitness: οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν και να επιλέξουν τα fitness gadgets που τους ταιριάζουν, μέσα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων.

- TV Corner: ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τις πλέον προηγμένες Smart & 4Κ Ultra HD τηλεοράσεις για κορυφαία τηλεοπτική εμπειρία.

 

Αύξηση στη μέση δαπάνη του καταναλωτή

Όπως μας ανέφεραν στελέχη της Γερμανός, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου καταστήματος, ο τζίρος της αλυσίδας για τα ψηφιακά προϊόντα το 2018 αναπτύσσεται με διψήφιους ρυθμούς. Απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, επεσήμαναν ότι έχει ανέβει σημαντικά η μέση δαπάνη του καταναλωτή σε προϊόντα τεχνολογίας όπως επίσης και η μέση τιμή απόδειξης των πελατών της αλυσίδας.

Εκτός των smartphones και των περιφερειακών gadgets ιδιαίτερη έμφαση δίνει πλέον η αλυσίδα στον τομέα της τηλεόρασης αλλά και του gaming. Στόχος αυτής της διεύρυνσης του προϊοντικού portfolio της αλυσίδας είναι, όπως μας ανέφεραν, η ανάγκη για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του καταναλωτή. «Ο Όμιλος ΟΤΕ παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών συνδεσιμότητας, οπότε είναι απαραίτητο η αλυσίδα Γερμανός να παρέχει όλες τις λύσεις hardware στον καταναλωτή” απάντησαν χαρακτηριστικά. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αύξηση στον αριθμό των προϊόντων που είναι διαθέσιμα μέσω της αλυσίδας στο παιχνίδι αναμένεται να μπει ακόμα πιο δυναμικά και το ηλεκτρονικό κατάστημά της, κάτι που συμβαίνει ήδη για τον τομέα της τηλεόρασης, όπου το μέγεθος των φυσικών χώρων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την τοποθέτηση πολλών μοντέλων. Αντιθέτως, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Γερμανός τα προϊόντα που προσφέρονται είναι περισσότερα, ενώ υπάρχουν και αρκετές «εποχιακές» προσφορές.

Σε ότι αφορά το gaming, η μεγαλύτερη προσέλκυση του νεανικού κοινού στα καταστήματα είναι, όπως φαίνεται το "στοίχημα" των τελευταίων μηνών της Γερμανός, η οποία είναι ενεργή σε αρκετές δράσεις που ακουμπούν το συγκεκριμένο κλάδο. Μάλιστα και στο νέο κατάστημα στη Γλυφάδα τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί τουρνουά gaming στον ιδιαίτερο χώρο που διαθέτει. 

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,COSMOTE,ΓΕΡΜΑΝΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home