Μπαίνει η Google σε ένα Renault

Και κάπως έτσι ξεκινάει μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Μπαίνει η Google σε ένα Renault

H BMW φτιάχνει το δικό της software ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τα αυτοκίνητά της, η Mercedes το δικό της και γενικά για να βρούμε κατασκευαστή που επέλεξε λογισμικό ευρείας χρήσης όπως είναι το Android πρέπει να ψάξουμε αρκετά μέχρι να φτάσουμε σε ιστορικούς μεν κατασκευαστές όπως η Volvo αλλά όχι με μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Αυτό αλλάζει.

Η Google θα "φορτώσει" τα μοντέλα της Renault, της Nissan και της Mitsubishi (ουσιαστικά ένα γκρουπ είναι αυτές οι τρεις εταιρείες) με το λειτουργικό της σύστημα προσφέροντας σε οδηγούς και επιβαίνοντες την εμπειρία χρήσης εφαρμογών που γνωρίζουμε ήδη από τα tablets και τα smartphones μας.

Μην τρέξεις όμως να παραγγείλεις νέο αυτοκίνητο.

Τα πρώτα μοντέλα που θα είναι καρπός της συνεργασίας μεταξύ της γαλλο-ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της Google δεν πρόκειται να εμφανιστούν στην αγορά πριν το 2021. Βεβαίως στο πλαίσιο της συνεργασίας οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες πλοήγησης του Google Maps στις ενσωματωμένες οθόνες του αυτοκινήτου, ενώ οι επιβαίνοντες θα βλέπουν και θα χρησιμοποιούν στις δικές τους οθόνες τις αγαπημένες τους εφαρμογές και υπηρεσίες.

Βεβαίως αδημονούμε για τη στάση που θα τηρήσουν οι άλλοι μεγάλοι -από πλευράς μεριδίων αγοράς- της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,GOOGLE APPS-SERVICES,GOOGLE,RENAULT-NISSAN,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home