Canon EOS R: νέα σειρά full frame φωτογραφικών μηχανών και φακών

Deasy @ 06.09.2018
Canon EOS R: νέα σειρά full frame φωτογραφικών μηχανών και φακών

Μία νέα σειρά φωτογραφικών μηχανών αλλά και φακών, που απευθύνονται σε φωτογράφους και κινηματογραφιστές υψηλών απαιτήσεων, ανακοίνωσε η Canon. Όλα τα νέα προϊόντα έρχονται κάτω από τη καινούρια ομπρέλα Canon EOS R, η οποία υιοθετεί το νέο σύστημα RF Mount.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία το πρωτοποριακό EOS R System «παρέχει ένα εντελώς νέο επίπεδο καινοτομίας, με πλουσιότερα και ακριβέστερα αποτελέσματα και ασύγκριτα επίπεδα οξύτητας και λεπτομέρειας». Το ξεκίνημα αυτών των νέων προϊόντων γίνεται με τη νέα φωτογραφική Canon EOS R που είναι και η πρώτη που υιοθετεί τη μοντούρα φακού RF. Η νέα φωτογραφική συνδυάζει την υψηλή απόδοση αυτών των φακών, έναν αισθητήρα full-frame CMOS 35mm με περίπου 30,3 εκατομμύρια ενεργά pixel και τον τελευταίο επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8. Ταυτόχρονα, το σύστημα Digital Lens Optimizer διορθώνει παράγοντες όπως τις οπτικές αλλοιώσεις του φακού.

Η Canon EOS R προσφέρει ένα πολύ γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης, μέχρι και 0,05 δευτ. και δυνατότητα λήψης έως και 8 καρέ το δευτερόλεπτο. Ταυτόχρονα, είναι βελτιστοποιημένη σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού (έως και -6 EV) χάρη στο προηγμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο - Electronic Viewfinder (EVF), που παρέχει 100 % κάλυψη της σκηνής, επιτρέποντας στον φωτογράφο να βλέπει το θέμα του με ακριβές χρώμα, ακόμη και συνθήκες μηδαμηνού φωτισμού  (σχεδόν σκοτάδι).

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Canon EOS R διαθέτει εντελώς αθόρυβο μηχανισμό λήψης φωτογραφιών, ενώ αποτελεί ένα εξαιρετικά ικανό κινηματογραφικό εργαλείο, που αποδίδει εκπληκτική ποιότητα βίντεο σε ανάλυση 4Κ, δίνοντας απόλυτο έλεγχο στον ήχο, διαθέτοντας περιστρεφόμενη οθόνη (vari-angle) και χειροκίνητη εστίαση. Επιπλέον, οι κινηματογραφιστές μπορούν να εξάγουν σε χρωματικό βάθος 10-bit μέσω HDMI με το Canon Log, το οποίο δίνει επίσης τη δυνατότητα να καταγραφεί βίντεο σε ουδέτερη αντίθεση, με δυναμικό εύρος μέχρι και 12 στοπ στο ISO 400, επιτρέποντας στην τονική διαβάθμιση, κατά την επεξεργασία, να αντλήσει κάθε λεπτή διαφοροποίηση του χρώματος και της λεπτομέρειας σε σκιές και φωτεινά τμήματα.

 

Σχεδόν κάθε χειριστήριο στο σώμα της EOS R είναι παραμετροποιήσιμο, εισάγοντας νέα επίπεδα εξατομίκευσης και λειτουργικότητας στους χρήστες του συστήματος EOS. Τα γνώριμα, αλλά τελειοποιημένα εργονομικά στοιχεία και ο αξιόπιστος χειρισμός – που συμπεριλαμβάνει στιβαρό σώμα από κράματα αλουμινίου με σφραγισμένο περίβλημα κατά των καιρικών αντιξοοτήτων – επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν λήψεις για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και να απολαμβάνουν το άνετο κράτημα και τη διαισθητική διαρρύθμιση των χειριστηρίων. Η EOS R εισάγει μια πρωτιά στη σειρά των φωτογραφικών μηχανών Canon EOS, και συγκεκριμένα μια παραμετροποιήσιμη λωρίδα αφής πολλαπλών λειτουργιών, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί με την κύλιση ή το άγγιγμα του δακτύλου, ελέγχοντας παραμέτρους όπως η ευαισθησία ISO.

Ένα νέο χαρακτηριστικό για όλους τους φακούς RF, είναι πως όλοι θα διαθέτουν παραμετροποιήσιμο δακτύλιο ελέγχου, τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να ρυθμίζουν το διάφραγμα, την ταχύτητα κλείστρου, το ISO ή την εξιστάθμιση της έκθεσης – πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαίο πλέον να κοιτάζουμε μακριά από το θέμα μας, με κίνδυνο να αποσπαστεί η προσοχή μας – αλλά και προηγμένη εργονομία για φυσική εμπειρία λήψης.

 

Οπτικά με τεχνολογία αιχμής

Η μοντούρα φακών RF κομίζει μια επαναστατική σχεδίαση οπτικών – η πατούρα των 20 χιλιοστών και η διάμετρος 54 χιλιοστών της μοντούρας, κατέστησαν δυνατό στους μηχανικούς της Canon να σχεδιάσουν νέους φακούς που δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθούν στο παρελθόν. Οι φακοί παραμένουν στον πυρήνα του EOS System και έτσι η Canon ανακοινώνει επιπλέον σήμερα τέσσερις νέους φακούς για τη νέα EOS R, οι οποίοι επαυξάνουν τις δυνατότητες της οπτικής αρτιότητας. Θέτοντας  νέα πρότυπα στην ποιότητα και την ταχύτητα, ο

RF 50mm f/1.2L USM είναι ένας εξαιρετικά γρήγορος φακός prime της σειράς L στα 50mm f/1.2 – γεγονός που τον καθιστά ταχύτερο φακό στην κατηγορία του – προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας, κορυφαία οξύτητα, εκπληκτικά ρηχό βάθος πεδίου και αξιοσημείωτη απόδοση στον χαμηλό φωτισμό. Ο RF 24-105mm f/4L IS USM είναι ένας φακός zoom της σειράς L και ο πρώτος full frame φακός της Canon με Nano USM – ιδανικός για περιπτώσεις κινηματογράφησης όπου η ομαλή εστίαση είναι απαραίτητη για ενιαίες μεταβάσεις της εστίασης, παρέχοντας εξαιρετικό έλεγχο και ομαλή παρακολούθηση του θέματος καθώς αυτό απομακρύνεται ή προσεγγίζει τη μηχανή.  Είναι λεπτός και εύκολος στον χειρισμό, και επίσης διαθέτει σταθερό διάφραγμα f/4. Η γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση και 5 στοπ σταθεροποίησης εικόνας, καθιστούν τον φακό ιδανικό για κινηματογράφηση.

Με το γρήγορο διάφραγμά του, ο ευέλικτος στάνταρ zoom φακός RF 28-70mm f/2L USM παρέχει νέα επίπεδα δημιουργικότητας, καθώς γίνεται ο πρώτος στον κόσμο στάνταρ zoom φακός συμβατός με full frame, προσφέροντας φωτεινότητα f/2 σε όλο το εύρος του zoom. Επιπλέον, ο κύλινδρος του φακού διαθέτει μηχανισμό απορρόφησης των κραδασμών, που επιτυγχάνει εξαιρετική αντοχή στα κτυπήματα, για ανθεκτικότητα και στιβαρότητα. Τέλος, ο RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM, ένας υπερ-ταχύς φακός macro 35mm f/1.8, είναι ιδανικός για λήψεις στο δρόμο, για ταξίδια και κοντινές φωτογραφήσεις, προσφέροντας μια φυσική ευρυγώνια προοπτική, κοντινή εστίαση και υβριδικό σταθεροποιητή εικόνας (Hybrid IS). Η εστίαση, το διάφραγμα και το σύστημα οδήγησης του IS ενσωματώνονται όλα στη μονάδα.

 

Κάθε τύπος φακού στη διάθεσή σας

Τρεις νέοι μετατροπείς επιτρέπουν σε περισσότερους 70 φακούς των σειρών EF και EF να συνεργαστούν με το καινοτομικό νέο EOS R System, προσθέτοντας νέα λειτουργικότητα σε υπάρχοντα οπτικά, ενώ διατηρούν τα εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης και λειτουργικότητας σε συνδυασμό που είχαμε μέχρι τώρα με τις EOS DSLR[i]. O μετατροπέας της μοντούρας Canon προσθέτει τον δακτύλιο ελέγχου που απαντάται στους φακούς RF, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν το ίδιο σύστημα λειτουργίας είτε χρησιμοποιούν φακούς RF, EF, ή EF-S. Ο μετατροπέας που διαθέτει υποδοχή για την τοποθέτηση συρταρωτού (drop-in) φίλτρου, δίνει τη δυνατότητα χρήσης μιας ποικιλίας φίλτρων, κυκλικής πόλωσης ή μεταβλητό ND. Ιδανικό για κινηματογραφιστές και χρήση με φακούς στους οποίους είναι δύσκολο να προσαρμόσει κανείς φίλτρα, το μεταβλητής πυκνότητας φίλτρο ND επιτρέπει τον έλεγχο της έκθεσης, ενώ το φίλτρο κυκλικής πόλωσης μειώνει τις αντανακλάσεις και ενισχύει τον χρωματικό κορεσμό. Και οι δύο περιπτώσεις είναι ιδανικές για τη λήψη εκπληκτικών εικόνων, τις οποίες χρειάζονται οι απαιτητικοί δημιουργοί ιστοριών.

 

Μεγάλη γκάμα αξεσουάρ

Η μεγάλη γκάμα καινοτομικών αξεσουάρ που είναι διαθέσιμη για την EOS R, περιλαμβάνει ένα ισχυρό και ευέλικτο grip μπαταρίας και φλας. Το grip μπαταρίας BG-E22, επιτρέπει την ταυτόχρονη ύπαρξη δύο υψηλής χωρητικότητας μπαταριών λιθίου-ιόντων LP-E6N και προσφέρει εξωτερική φόρτιση μπαταρίας μέσω προσαρμογέα USB, δίνοντας την δυνατότητα στον φωτογράφο για εκτεταμένες λήψεις και καλύτερο κράτημα, όταν η μηχανή χρησιμοποιείται στην κάθετη έννοια. Για επιλογές δημιουργικού φωτισμού, το BG-E22 διαθέτει επίσης ένα τερματικό PC, που επιτρέπει ένα παραδοσιακό ενσύρματο φλας για στούντιο, να χρησιμοποιηθεί από την EOS R. Το Speedlite EL-100 είναι ένα συμπαγές, ελαφρύ και ισχυρό φλας με αυτόματη κατάσταση, η οποία εξασφαλίζει την επικοινωνία με συμβατές φωτογραφικές μηχανές, εξαλείφοντας την πολυπλοκότητα στις φωτογραφήσεις με φλας. Με αρκετή ισχύ για να φωτίσει πολλά θέματα, είτε σε σκοτάδι σε εσωτερικό χώρο, ή έξω στη λιακάδα, οι δυνατότητες λήψης επεκτείνονται με τη δυνατότητα για αναπήδηση του φλας από τοίχους και οροφές, διαχέοντας το φως και προσδίδοντας ένα απαλότερο look, όπως ακριβώς με φυσικό φωτισμό.

CANON EOS R,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,CANON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home