Μπελάδες για τον Έλον

Πρώτα σκεφτόμαστε και μετά ποστάρουμε

Μπελάδες για τον Έλον
Φωτογραφία αρχείου

Πριν από δυο εβδομάδες εκεί που εμάς μας είχε βρει κατακούτελα η θερινή ραστώνη ο Elon Musk βγήκε στο μεϊντάνι (το λέμε και Twitter) και, χμ, εκμυστηρεύτηκε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να βγάλει την Tesla από το Χρηματιστήριο προσφέροντας 420 δολάρια ανά μετοχή και προσθέτοντας πως είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Για να καταλάβεις για τι προσφορά μιλάμε, στις 7 Αυγούστου η μετοχή της Tesla ήταν κοντά στα 380 δολάρια. Ομως την περασμένη Παρασκευή ο Musk ξαναβγήκε στην πλατεία και αυτή τη φορά είπε πως μετά από σοφότερες σκέψεις κατέληξε στο συμπέρασμα πως η παραμονή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο λειτουργεί προς όφελός της. Η μετοχή της εταιρείας που κλωθογύριζε στα 322 δολάρια έκανε μια βουτιά στα 311 και χθες τριγυρνούσε στα 315 δολάρια. Το πρόβλημα για τον Musk είναι ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιεχόμενο του πρώτου μηνύματος του tweet και κυρίως για το κατά πόσο ήταν αληθής η φράση περί εξασφαλισμένης χρηματοδότησης. Στη Μέκκα του καπιταλισμού και των χρηματαγορών παίρνουν στα σοβαρά κάθε δήλωση που αφορά χρήματα και μάλλον μετά το κάζο της Lehman Brothers και όσων ακολούθησαν κάθε διάθεση για αστειάκια φαίνεται πως είναι κομμένη. Κάποιοι μέτοχοι της Tesla, αλλωστε, έχουν ήδη κινηθεί νομικά κατά του Musk θεωρώντας πως οι δηλώσεις του της 7ης Αυγούστου περί “εξόδου” από το Χρηματιστήριο ήταν ουσιαστικά πράξη χειραγώγησης στην τιμή της μετοχής. Αν (λέμε “αν”) το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ των μηνυτών ο Musk θα υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημιώσεις και δεν αποκλείεται εκτός του ίδιου να βρεθεί και η εταιρεία του νομικά υπόλογη. Γι’αυτό πρώτα σκεφτόμαστε και μετά ποστάρουμε.

Ομως την περασμένη Παρασκευή ο Musk ξαναβγήκε στην πλατεία και αυτή τη φορά είπε πως μετά από σοφότερες σκέψεις κατέληξε στο συμπέρασμα πως η παραμονή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο λειτουργεί προς όφελός της. Η μετοχή της εταιρείας που κλωθογύριζε στα 322 δολάρια έκανε μια βουτιά στα 311 και χθες τριγυρνούσε στα 315 δολάρια.

Το πρόβλημα για τον Musk είναι ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιεχόμενο του πρώτου μηνύματος του tweet και κυρίως για το κατά πόσο ήταν αληθής η φράση περί εξασφαλισμένης χρηματοδότησης. Στη Μέκκα του καπιταλισμού και των χρηματαγορών παίρνουν στα σοβαρά κάθε δήλωση που αφορά χρήματα και μάλλον μετά το κάζο της Lehman Brothers και όσων ακολούθησαν κάθε διάθεση για αστειάκια φαίνεται πως είναι κομμένη. Κάποιοι μέτοχοι της Tesla, αλλωστε, έχουν ήδη κινηθεί νομικά κατά του Musk θεωρώντας πως οι δηλώσεις του της 7ης Αυγούστου περί “εξόδου” από το Χρηματιστήριο ήταν ουσιαστικά πράξη χειραγώγησης στην τιμή της μετοχής. Αν (λέμε “αν”) το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ των μηνυτών ο Musk θα υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημιώσεις και δεν αποκλείεται εκτός του ίδιου να βρεθεί και η εταιρεία του νομικά υπόλογη.

Γι’αυτό πρώτα σκεφτόμαστε και μετά ποστάρουμε.

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home