Όμιλος ΟΤΕ: ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι

Deasy @ 10.07.2018
Όμιλος ΟΤΕ: ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποιεί την πρώτη FTTH σύνδεση.

Με μία συμβολική κίνηση στην οποία ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, ο ΟΤΕ ξεκίνησε και επίσημα σήμερα το λανσάρισμα των υπηρεσιών Cosmote Fiber To The Home.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, αλλά και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη, έγινε και ζωντανή επίδειξη των ταχυτήτων σταθερού Internet που φέρνει η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, επιτυγχάνοντας ταχύτητες έως 1Gbps, Ταχύτητες που δημιουργούν απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ υποσχέθηκε ότι ο Όμιλος ΟΤΕ θα φέρνει την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υλοποιώντας ένα επενδυτικό πλάνο 2 δισ. έως το 2022.

Σύμφωνα με το πλάνο, έως το τέλος του 2019, η κάλυψη Cosmote Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ μέχρι το 2022 η κάλυψη αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Τα προγράμματα Cosmote Double Play Fiberspeed, διατίθενται ήδη σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps. Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.

ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ,FTTH,OTE,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home