Η μέρα που το Internet τραυματίστηκε

Deasy @ 12.06.2018
Η μέρα που το Internet τραυματίστηκε

Υπάρχει ακόμα πολύ νερό που θα τρέξει στο αυλάκι αλλά η 11η Ιουνίου του 2018 θα μείνει στην ιστορία του Internet ως η ημέρα που σχεδόν καταργήθηκε η διαδικτυακή ουδετερότητα.

Λέμε "σχεδόν" διότι ναι μεν η αμερικανική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (η FCC) έθεσε από χθες σε ισχύ τους νέους κανόνες που επιτρέπουν στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να ορίσουν "λωρίδες κυκλοφορίας" ώστε να δίνουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες δεδομένων έναντι άλλων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα Internet πολλών ταχυτήτων, όμως η τελευταία κουβέντα δεν έχει ακόμα ειπωθεί.

Ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ, όπως της Ουάσιγκτον (όπου είναι η έδρα της Amazon και της Microsoft) ορίζουν δικούς τους κανόνες που προστατεύουν την ίση μεταχείριση των δεδομένων που διακινούνται στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα ασχέτως προέλευσης, μορφής και προρισμού. Η Πολιτεία της Καλιφόρνια (όπου εδρεύουν Google, Facebook και δεκάδες ακόμα εταιρείες) είναι έτοιμη να εισάγει αντίστοιχες ρυθμίσεις, ενώ σε ομοσπονδιακό επίπεδο υπάρχει κινητικότητα στο Κογκρέσο προκειμένου η FCC να υποχρεωθεί σε αναδίπλωση.

Αργά ή γρήγορα θα συμβεί αυτή η αναδίπλωση αλλά μέχρι τότε οι... Τραμπίστας θα έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Για εμάς εδώ στη μακρινή Ευρώπη το πρόβλημα δεν αναμένεται να γίνει αντιληπτό, αλλά επειδή η ιδέα της δημιουργίας ενός διαδικτύου πολλών ταχυτήτων μπορεί να δημιουργήσει αντίστοιχες σκέψεις στα μέρη μας, έχουμε κάθε λόγο να παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά.

INTERNET,NET NEUTRALITY,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home