Το ARISE περιμένει αιτήσεις χρηματοδότησης μέχρι τις 15 Μαϊου

Nέο πρόγραμμα υποστήριξης startups από το Found.ation σε συνεργασία με το EIT Digital.

Το ARISE περιμένει αιτήσεις χρηματοδότησης μέχρι τις 15 Μαϊου

Μέχρι τις 15 Μαϊου μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς ομάδας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ARISE Europe Venture Program.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας για startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Πρόκειται για ένα accelerator πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τις νέες startups να:

•  Αναπτύξουν και ολοκληρώσουν το προϊόν τους σε στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου (MVP) με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων από την ομάδα του Found.ation και το δίκτυο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας

•  Δώσουν νομική υπόσταση στην εταιρεία τους

Το πρόγραμμα προσφέρει:

•  Χρηματοδότηση 15.000 ευρώ ανά εταιρεία, που παρέχεται από το EIT Digital για τη διάρκεια του προγράμματος

•  Υποστήριξη από ειδικούς για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του MVP τους

•  Εκπαίδευση στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης κατά τη διάρκεια ενός διήμερου Bootcamp.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν νέοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με ομάδες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε νομική σύσταση εταιρείας.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην καινοτομία: οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν χρήση βαθιά τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων. Οι ομάδες θα πρέπει επίσης να αποτελούνται από μέλη με αλληλοσυμπληρούμενες ικανότητες, τόσο τεχνολογικές όσο και διοικητικές.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε 5 τομείς της αγοράς: ψηφιακή βιομηχανία, ψηφιακές πόλεις, ψηφιακή υγεία/ευεξία, ψηφιακές υποδομές και ψηφιακή οικονομία.

Το πρόγραμμα acceleration διενεργείται από το Found.ation, ενώ οι ομάδες που θα επιλεχθούν, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε συνέντευξη με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, στις 18 Μαΐου 2018. Οι 10 επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4-5 Ιουνίου 2018, όπου θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμα εκπαιδευτικά workshops.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια περίοδος 6 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν το προϊόν τους και να ετοιμάσουν την παρουσίασή τους, λαμβάνοντας επίσης πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους mentors. Η συγκεκριμένη φάση του προγράμματος πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.

Οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους παρουσίαση στις 10 Ιουλίου 2018, με φυσική παρουσία τους στην Αθήνα, ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, και οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία σύστασης της εταιρείας τους μέχρι τότε, προκειμένου να λάβουν τη χρηματοδότηση.

STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home