Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής έρχεται στην Ελλάδα

Στις αρχές Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα η Robotex

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής έρχεται στην Ελλάδα

Για τις αρχές Νοεμβρίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- η διεξαγωγή της Robotex, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ρομποτικής με παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες.

Η Robotex ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια στην Εσθονία και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού όσων ασχολούνται με το χώρο της ρομποτικής και του αυτοματισμού στην Ευρώπη. Τη διοργάνωση της ελληνικής Robotex έχει αναλάβει το The Cube Athens σε συνεργασία με το ΕΕΛΛΑΚ.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μεσσίνη, ιδρυτή του The Cube Athens, το κοινό που περιμένουν οι διοργανωτές να ενδιαφερθεί για τη Robotex περιλαμβάνει:

-          παιδιά, έφηβοι και γονείς

-          φοιτητές που διερευνούν τις δημιουργικές και επαγγελματικές προοπτικές τους

-          επιστήμονες, παιδαγωγοί, μηχανικοί και επιχειρηματίες

-          εταιρίες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με ταλαντούχους νέους σε συναφή θέματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μεσσίνης κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίας η Robotex uα περιλαμβάνει διαγωνισμούς και παιχνίδια ρομποτικής, έκθεση κατασκευών, τεχνολογίας και ομάδων, συνεδριακές εκδηλώσεις, εργαστήρια ρομποτικής, physical computing, παιδαγωγικών μεθόδων καθώς και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Στόχος της Robotex, όπως επισημάνθηκε είναι να συμβάλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας στις επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics), να εξοικειώσει την κοινωνία με τα ρομπότ και τις εφαρμογές τους, να ενισχύσει το γνωστικό επίπεδο της ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, καθώς και να αποτελέσει σημείο αναφοράς των ομάδων, λεσχών, εκπαιδευτικών και κάθε ενδιαφερόμενου για την ρομποτική. Επίσης, να προωθήσει την, σχετική με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη, καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα και να συνδέσει μηχανικούς και επιστήμονες με επιστημονικά ιδρύματα και εταιρίες που πρωτοστατούν στον τομέα της ρομποτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Robotex στο Ταλίν προσελκύει περισσότερους από 25.000 επισκέπτες, ενώ στον περσινό διαγωνισμό ρομποτικής συμμετείχαν περισσότερα από 1300 ρομπότ. Μάλιστα, ο μικρότερος διαγωνιζόμενος ήταν ηλικίας 4 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος 60 ετών, δείγμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει στην Εσθονία.

ROBOTEX,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home