Διαζύγιο UEFA-Konami

Οχι άλλο Pro μόνο φίλοι

Deasy @ 24.04.2018
Διαζύγιο UEFA-Konami

Μετά από δέκα χρόνια οι δρόμοι της UEFA και της Konami χωρίζουν και αυτό είναι μια κακή είδηση για την Konami αλλά μάλλον καλή είδηση για τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία που αναπτύσσει το… τραγουδισμένο Pro Evolution Soccer (PES) από το 2001, είχε συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία από το 2008 και είχε τα δικαιώματα χρήσης των τίτλων UEFA Champions League και UEFA Europa League.

Το PES ήταν ήδη δημοφιλές πριν από τη συνεργασία αλλά σίγουρα βοηθήθηκε σημαντικά από αυτή. Εκείνοι που παρακολουθούν από κοντά τον χώρο του gaming και των οικονομικών του, λένε πως το PES έχει πουλήσει 40 φορές περισσότερα από το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο της Electronic Arts το οποίο φέρει τη “σφραγίδα” της FIFA.

Η είδηση σκόρπισε ανησυχία στους επενδυτικούς κύκλους και η μετοχή της Konami δέχθηκε -ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις- ισχυρές πιέσεις. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η Konami και η UEFA θα διατηρήσουν κάποιας μορφής συνεργασία για το μέλλον ή αν η Electronic Arts θα επιχειρήσει να καλύψει το κενό που δημιουργείται.

KONAMI,UEFA,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,GAMES,PRO EVOLUTION SOCCER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home