Οπτική ίνα σε 1 εκατομμύριο σπίτια μέχρι το 2022 ανακοίνωσε ο ΟΤΕ

Deasy @ 29.03.2018
Οπτική ίνα σε 1 εκατομμύριο σπίτια μέχρι το 2022 ανακοίνωσε ο ΟΤΕ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των στελεχών του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πλάνο επενδύσεων του ΟΤΕ που περιλαμβάνει ταχύτητες έως 1Gbps στο 25% των συνδέσεων της χώρας μέχρι το 2022 παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges και τον επικεφαλής του γερμανικού Ομίλου για την Ευρώπη, κ. Srini Gopalan.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο επίσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, στόχος του ΟΤΕ είναι να προσφέρει δίκτυο οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι σε 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις, μέχρι το 2022, καθώς επίσης και κάλυψη με οπτική ίνα εγκαταστάσεων μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ επανέλαβε επίσης την δέσμευσή του να επενδύσει δυναμικά και για την ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G), ως προϋπόθεση για την Κοινωνία του Gigabit. Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου, κυρίως για υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, θα ανέλθουν σε έως 2 δισ. ευρώ έως το 2022.

ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ,ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ,OTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home