Διχάζει η συμφωνία της Google με το Πεντάγωνο

Deasy @ 07.03.2018
Διχάζει η συμφωνία της Google με το Πεντάγωνο
Όταν (κρυφο)κοιτάς από ψηλά...

Το σλόγκαν της Google είναι “μην κάνεις κακό” και είναι ηλικίας 18 ετών, αλλά φαίνεται πως τώρα που ενηλικιώνεται φεύγει από το… σπίτι.

Το 2000, όταν το “Don’t be evil” εμφανίστηκε ως θεμέλιος λίθος του κώδικα δεοντολίας της Google, ήταν η εποχή της ισχυρότατης παρουσίας της Microsoft, που είχε ουκ ολίγα τραβήγματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τις πρακτικές της. Σε αυτό το κλίμα, η Google προέβαλε ως ο καλός της υπόθεσης αλλά τα πράγματα τώρα μάλλον δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα ορίζει το σλόγκαν. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με το αμερικανικό Πεντάγωνο για την ανάλυση των εικόνων που λαμβάνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (τα γνωστά drones).

Η συνεργασία έγινε γνωστή στο εσωτερικό της Google και φαίνεται πως έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού ένας αριθμός εργαζομένων θεωρεί πως δεν είναι σωστό για την εταιρεία να προσφέρει χείρα βοηθείας στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Το πρόγραμμα στο οποίο θα συνεργαστούν στρατός και Google ονομάζεται Maven (Γνώστης) και στόχος του είναι να επιταχύνει την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων -τα γνωστά big data- με το machine learning. Πρώτο κομμάτι αυτού του προγράμματος είναι να επιταχυνθεί η ανάλυση των βίντεο που καταφτάνουν στο Πεντάγωνο από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (που τρέχα γύρευε που βρίσκονται) και τα οποία μέχρι σήμερα τα κοίταζαν άνθρωποι. Φαίνεται πως ο αριθμός των βίντεο είναι πια τόσο μεγάλος που τα μάτια δεν φτάνουν και χρειάζεται η συνδρομή του λογισμικού της Google.

GOOGLE APPS-SERVICES,ΗΠΑ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home