Συμβιβασμός αξίας 245 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Uber και Waymo

Deasy @ 09.02.2018
Συμβιβασμός αξίας 245 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Uber και Waymo

Εξωδικαστικά λύθηκε τελικά η αντιδικία μεταξύ Waymo και Uber, τρεις μόλις ημέρες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο. Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο πλευρές τα βρήκαν με τη μεταβίβαση ενός πακέτου μετοχών της Uber προς την θυγατρική της Alphabet/Google αξίας 245 εκατομμυρίων δολαρίων (0,34% του μετοχικού κεφαλαίου) με βάση τη σημερινή (εκτιμώμενη) αξία των 72 δισ. δολαρίων (της Uber).

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες της Waymo εναντίον της Uber αφορούν τη σύσταση της εταιρείας αυτό-οδηγούμενων φορτηγών Otto (θυγατρική της Uber) από τον Άντονι Λεβαντόβσκι και ενώ ο ίδιος αμέσως είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της πρώτης. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο κ. Λεβαντόφσκι φεύγοντας από την Waymo είχε πάρει μαζί του 14.000 απόρρητα αρχεία, τα οποία τον βοήθησαν να “χτίσει” την Otto.

Δηλώσεις για το κλείσιμο της υπόθεσης έκανε και ο νέος επικεφαλής της Uber Ντάρα Κοσροουσάχι (έχει διαδεχθεί τον Τράβις Κάλανικ, επί των ημερών του οποίου έγινε η πρόσληψη του κ. Λεβαντόβσκι) αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία μετανιώνει για τις πράξεις της και ότι θα έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά την απόκτηση της Otto. Κλείνοντας, δεσμεύτηκε εκ νέου ότι τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα που αναπτύσσει η Uber αντιπροσωπεύουν μόνο την καλή δουλειά της και δεν συμπεριλαμβάνουν πνευματική περιουσία της Waymo.

UBER,WAYMO,DRIVERLESS CARS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home