Λίγες ώρες έμειναν για την εκτόξευση του Falcon Heavy

Deasy @ 06.02.2018
Λίγες ώρες έμειναν για την εκτόξευση του Falcon Heavy

Όλα δείχνουν να είναι έτοιμα στο διαστημικό κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, όπου η Space X σε μερικές ώρες θα πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πιο ισχυρού πυραύλου της, Falcon Heavy. Ένα εγχείρημα ιστορικό για την εταιρεία, καθώς αν εκτελεστεί με επιτυχία θα θέσει τις βάσεις για την Space X ώστε να εκτελέσει σημαντικά συμβόλαια είτε για τη NASA, με τη μεταφορά μεγάλων ερευνητικών σκαφών είτε ακόμα και για τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις, με τη μεταφορά κατασκοπευτικών δορυφόρων, καθώς ο Falcon Heavy μπορεί να μεταφέρει (θεωρητικά στην παρούσα φάση) έως και 63,5 τόνους φορτίο στο διάστημα. Ικανότητα που οφείλεται στους τρεις προωθητικούς πυραύλους Falcon 9 με τους οποίους είναι εξοπλισμένος.

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση και αφού πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αμερικάνικες υπηρεσίες ο Falcon Heavy θα προσπαθήσει να θέσει σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο ένα… Tesla Roadster του 2008, δωρεά του Elon Musk, ο οποίος είχε άλλωστε και την ιδέα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του εγχειρήματος είναι ότι η Tesla θα προσπαθήσει να ανακτήσει και τους τρεις προωθητικούς πυραύλους (οι δύο έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν): με βάση τον προγραμματισμό, δύο θα επιστρέψουν στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, ενώ ο τρίτος θα «προσγειωθεί» σε πλωτή πλατφόρμα στον Ατλαντικό.

Όλα αυτά βεβαίως θα γίνουν αν όλα εξελιχθούν με επιτυχία. Το παράθυρο για τη σημερινή εκτόξευση έχει ανοίξει μεταξύ 8:30 και 11 το βράδυ, ώρα Ελλάδας και η Space X παρέχει την ευχέρεια παρακολούθησης του εγχειρήματος σε live streaming τόσο μέσω του site της όσο και από το YouTube. Μέχρι τότε το video που δημιούργησε η Space X μας δίνει μια πρώτη ιδέα για το εγχείρημα. 

 

SpaceX,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,FALCON HEAVY,ELON MUSK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home