Δικτυακή ουδετερότητα: Πες το με ένα μπέργκερ

Deasy @ 25.01.2018
Δικτυακή ουδετερότητα: Πες το με ένα μπέργκερ

Φυσικά οι αναγνώστες του deasy (για σένα μιλάμε) πιάνουν πουλιά στον αέρα και είναι και τσακάλια και είναι και ξεφτέρια, και μπράβο και εύγε και ζήτω, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για το πόσο σημαντική είναι η δικτυακή ουδετερότητα.

Όμως δεν διαβάζουν όλοι deasy ή, έστω :-), άλλα τεχνολογικά sites και πολλοί μπορεί να μην αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η δικτυακή ουδετερότητα. Αυτό δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους που μένουν μαζί μας στην ίδια πόλη ή χώρα, αλλά και τους Αμερικανούς. Εκεί, η Burger King ανέλαβε να κάνει φραγκοδιφραγκάκια το θέμα της δικτυακής ουδετερότητας, σε βαθμό που όλοι πλέον μπορούν να το καταλάβουν.

Η γνωστή εταιρεία φαστφουντ "έστησε" έναν υποτιθέμενο μηχανισμό όπου οι πελάτες θα έπρεπε να πληρώσουν κάτι περισσότερο αν ήθελαν να πάρουν πιο γρήγορα το μπέργκερ τους, αυτό που η Burger Kind ονομάζει Whopper.

Το "απλό" Whopper κοστίζει περίπου 5 δολάρια, αλλά θα έπρεπε να περιμένεις μερικά λεπτά για να το παραλάβεις, Αν ήθελες να το πάρεις αμέσως (να μπεις ας πούμε στη λωρίδα ταχείας εξυπηρέτησης) θα έπρεπε να πληρώσεις 25 δολάρια.

Το βίντεο που έχει δημοσιεύσει η Burger King καταγράφει τις αντιδράσεις (και τα... γαλλλικά) των πελατών που πληροφορούνται για τη "νέα τιμολογιακή πολιτική" που φυσικά δεν υπάρχει, πρόκειται απλώς για ένα απτό παράδειγμα του πόσο σημαντική είναι η δικτυακή ουδετερότητα. Μόνο που αντί για Mbps, καλώδια, routers και προγράμματα συνδρομών επιστρατεύτηκαν τα... Whopper για να εξηγήσουν. Και εξήγησαν άψογα, νομίζουμε.

Ορίστε και  το βίντεο:

NET NEUTRALITY,ΗΠΑ,ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home